Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 AK Parti'den partiden istifa ederek tavrını Cemaatten yana koyan ilk milletvekili olan İdris Bal Parti kuruyor...

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal kuracağı partinin 2015 seçimlere katılacak altyapıya ulaşacağı belirtiliyor. 
İdris Bal’ın, kurucular kurulu ile birlikte önümüzdeki hafta İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini vereceği öğrenildi. Bal, yeni partinin adını, amblemini ve kadrosunu şimdilik gizli tutuyor. Partide toplumun yakından tanıdığı pek çok ismin yer alacağı ifade ediliyor.

İdris Bal, partisini kurmadan önce Meclis’te grubu bulunan iki büyük partinin lideri ile bu hafta görüşecek. İlk görüşmeyi yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’te yapacak. Bal’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile de görüşmesi bekleniyor. 

CHP ve MHP’yi siyasi rakip olarak değil, ülkenin normalleşmesi, devletin hukuk zeminine tekrar oturtulması, kutuplaşmadan kurtarılması ve dış dünyada ülkenin itibarının tekrar düzeltilmesi için işbirliği yapılabilecek ortaklar olarak görüleceği belirtiliyor. 

Kurulacak parti, kendisini merkez sağda görmekle beraber merkez soldan ve marjinaller dışında toplumun tüm kesimlerinden oy almayı hedefliyor. Menderes ve Özal tarzında bir siyaset benimseyecek. Farklı eğilimleri bir araya getirecek. Milli değerleri öncelemekle beraber şeffaflık, hesap verebilirlik, yargı bağımsızlığı, katılımcılık, inanç hürriyeti, medya özgürlüğü gibi evrensel değerleri ön planda tutacak. 

Yeni parti, özellikle 17 Aralık sonrası askıya alınan demokrasi ve hukuku tekrar ayağa kaldırmayı, toplumun mağdur olan, olmayan tüm kesimlerini kucaklamayı, kutuplaşmayı sona erdirmeyi, herkesi demokrasi ve hukuk flaması altında toplama iddiasında

Editör: TE Bilisim