Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 İLK TOPRAK KAYBIMIZ SÜLEYMAN ŞAH DEĞİL,
ANAP DÖNEMİNDE BAŞBAKAN MESUT YILMAZ ZAMANINDA OLDU
TRAKYADAKİ REZVE DERESİDİR.

Cumhuriyet dönemi toprak kayıplarımızı sık sık duyar olduk son zamanlarda.

Bir karışı için onlarca atamızın şehit düşmekten imtina etmediği ama bugünkü siyasetçilerimiz sayesinde bir çırpıda kaybediverdiğimiz topraklarımız var bizim.

Ne erozyonla ne depremle ne de kaymayla değil komşularımıza bahşiş gibi verilen topraklarımız.Süleyman Şah Türbesi'yle birlikte Cumhuriyet tarihimizin başından bu yana ilk kez AKP döneminde toprak kaybetmiş olduk...haberine karşılık, ki bu iddia yanlış bende Ondan önce toprak kayıplarımız var diyorum.

Süleyman Şah Türbesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkimizi gösterdik

Cumhuriyet döneminde ilk toprak kaybımızı yaşatan Mesut Yılmaz’a göstermedi kimse.

Yani, ilk toprak kaybımız ANAP döneminde oldu. Nasıl mı ?

Gelelim esas konuya, 1997 yılında dönemin Başbakan'ı Mesut Yılmaz ile Bulgaristan Başbakan'ı İvan Kostov arasında Burgaz ve Sofya'da imzalanan Türk-Bulgar Deniz Yetki Alanları Anlaşması ile bir çakıl taşı için binlerce şehit verdiğimiz ülkemizin Revze Deresi yatağından yaklaşık 100 km'lik bir toprak parçasını Bulgaristan'a veriverdik.

Böylece Cumhuriyet tarihimizde ülkenin ilk çakıl taşını Mesut Yılmaz vermiş oldu.herkes bilsin diye yazdım Bana göre çakıl taşı değildi, bilseniz size göre de çakıl taşı değil tabii. Bayağı bir toprak parçasıydı. Uğruna Yunanistan ile savaşın eşiğine geldiğimiz Kardak'ın bilmem kaç katıydı.

09.03.2017...ATİLLA AKSU



Editör: TE Bilisim