Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
MHP’li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İmralı ile yapılan görüşmeleri 'ihanet' olarak nitelendirdi. Demirtaş, “Olaya bakış açısını doğru bulmuyorum." dedi.

MHP’li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, sürdürülen İmralı sürecini değerlendirdi. Süreci, 'ihanet' olarak nitelendiren Başkan Demirtaş, “Olaya bakış açısını doğru bulmuyorum. Duygusal filan da yaklaşmıyorum. Karşınızdaki insan, elinde silahla dağa çıkıp bu ülkeden ayrılıp farklı bir devlet kurmak istiyor. Bu talebi karşılamadığınız sürece yaşananlar devam edecektir. İnsanları kökenine göre ayrıştırarak bir arada tutmak mümkün değil. Bana göre, yaşanan İmralı süreci ihanettir. Hükümet de ihanete çanak tutuyor. Umarım bu yanlıştan dönerler. Yasalar önünde herkesin eşit olduğu unutulmamalıdır. Ayrı devlet kuracaksan sen benim düşmanımsın." diye ifade etti.

"ÇABALAR BOŞ"

Demokratik özerklik isteyen siyasetçilerin, amaçlarına ulaşana kadar vazgeçmeyeceklerini öne süren Başkan Demirtaş, yaşananları, mevzi kazanmak için yapılan uğraşlar olarak nitelendirdi. Demirtaş, şunları ifade etti: “Demokratik özerklik isteyen siyasetçilerin girişimleri, mevzi kazanma uğraşıdır. Dolayısıyla bu tip görüşmelerin, onların ekmeğine yağ süreceğini, mevzi kazanacaklarını düşünüyorum. Hedef, asla değişmeyecektir. Ben o bölgede görev yapan bir insan olarak Kürt kökenli kardeşlerimizin bizimle birlikte yaşamak istediğini söyleyebilirim. Bunların, yaşanan müzakerelerle alakası ve dertleri de yok. Dertleri olanlar, Türkiye Cumhuriyeti ile tartışanlar bize savaş açmış ve bu ülkeden ayrılmak isteyen bir kitle. Bu kitleyi “Aslanlarım” diyerek sıvazlayarak bir yere getirme şansınız yok. Bunları boşa çabalar olarak görüyorum.“

"UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ"

Geçmişte, Yugoslavya ve Sovyetler Birliği’nin kökene dayalı uygulamalar sonucunda birçok sayıda devlete dönüştüğüne dikkati çeken Başkan Demirtaş, Amerika Birleşik Devletleri’ni örnek gösterdi. Demirtaş, “Amerika’da 100 çeşit millet yaşıyor ancak ortak dil, ülkü ve devlet anlayışını benimsiyorlar. Biz şimdi Türkiye’de farklı bir dilin daha olmasını tartışıyoruz. Sen beni anlamıyorsun, ben seni anlamıyorum birbirimizle nasıl anlaşacağız? Böyle birşey dünyada ve ülkemizde mümkün değil. Türk halkının, gelişmiş ülkelerin, bizi parçalayarak kaynaklarımızı heba etme amacında olduğunun farkına varması gerekiyor. Bu nedenle dış güçler terörist faaliyetleri destekliyor. Ayrıca, dış güçler Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde yer alan petrol kuyularının peşinde. Hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Amerika’nın kimyasal silah olduğu iddiasıyla girdiği Irak’taki bütün petrol kuyuları şimdi Amerikan şirketleri tarafından işletiliyor. Toplum olarak uyanık olmak zorundayız.“ ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim