TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 İlke, Ülkü ve Ülkemiz

Demokrasinin olduğu gibi Ülkemizin merkezini teşkil eden husus milletin kendisidir. Millet toplumsal bir organizasyon dur.  Milletin itici gücü toplumsal bütünleşme ile gerçekleşir, geleceğe birlikte yön verme ülküsü etrafında bütünleşir
Cumhuriyeti kuran Atatürk, Milletin özgül değerini Milli Kültür oluşturur demiştir. Milli Kültür milleti ayakta tutan temel dinamiktir. Ülkü ise kitleleri harekete geçirip biz şuuru çerçevesinde; kişiden şahsiyet, şahsiyetlerden topluluk, topluluklardan toplum, toplumdan ise milleti meydana getiren ana unsurdur.
Hâkimiyet gücünü kendi “cevherinde” bulan toplumsal dinamik milli devleti ortaya çıkarır. Milli devletin yaşam felsefesi ve gelişmesi Milli Kültür ve Ülkümüzle bakidir.
Türk Milliyetçiliği kaynaklı Ülkümüz Türkiye'nin eğilmez başıdır, Türklüğün kesilmez nefesidir. Milletin huzuru ve umudu, Devletin güç, güvenlik, geleceğin mimarı, geçmişin muhafızı, bugünün göreni ve güçlü reflekse sahip olan gücüdür.
Modern ve müreffeh bir ülke içini ülkümüz bir, ülkümüz ve vizyonumuz büyük olmalıdır.Türk Milliyetçilerinin Ülküsünde, modern müreffeh bir ülke oluşturmayı başarmaktan başka seçeneği yoktur..
Milletimizin yüksek feraseti ve sağduyusu sayesinde Türk ve Türkiye hasımları geri adım atmak zorunda kalacaklardır. Türk milliyetçilerinin olduğu yerde milletimiz endişe duymasın, baskın olan kodları devlet ve milleti buluşturacaktır.
 
Türk milletinin düşmanları daima Türk Milliyetçilerinde düşmanı olmuştur. Kim, milli birliğimize, milli varlığımıza hasımsa elbette ki önce Türkleri ve ülkücüleri hedef alacaktır. Zaman Türk milletçilerinin, zemin Türkiye'nindir, sıra Milliyetçi Ülkücü Hareketi'ndir.
 
Türk milletçilerinin  olarak hizmetse edeceğiz, hakikatse söyleyeceğiz, İlke ve Ülkümüz birdir ,millet için dava ve demokrasi için, Kızılelma ülkümüzdür. Türk-İslam Ülküsü ebediyete kadar yaşayacak fikir ve inancımızdır.
 
Türk Milliyetçileri ne yaptığını, neye sahip olduğunu, nereye varmak istediğini iyi bilir ve bu davada yüreklice mücadele eder.
 
Türk milliyetçiliği şanlı bir kurtuluş mücadelesi verip Cumhuriyet kuran ideolojinin adıdır. Türk milletinin birliği ve dirliği, Türk Devleti'nin bağımsız üniter yapısının devamlılığı ilkemizdir.Türk milliyetçileri, devletimizin hali hazırda hangi gerilim ve kaos ortamına sürüklenmek istendiğinin, gelecek açısından ne büyük bir tehlike ve tehdit içerdiğinin bilincindedir. Bunun için de "önce ülkem" demiştir
Tarihten bugüne Türklüğün var oluş iradesine katkı sunmuş her kişi, kurum, devlet, hadise Milliyetçi Ülkücü Hareketin genetik kodlarına işlenmiştir. Bu ülkede herkes milliyetçiliğini MHP´nin konumuna ve konum alış biçimine göre ölçüp biçmek durumundadır.
İlkelerimiz Milletseverlik fikriyle donanmış ve Ülkücü Hareket´in rehberliğinde ortaya çıkan bu seferberlik hali kişisel çıkarların ve parti menfaatlerinin çok ötesinde bir anlam dünyasına sahiptir. Mesele bu seferberlik haline rehber olan Ülkücü Hareket mensuplarının bu anlam dünyasını kavrayabilme ve buna göre hareket edebilme meselesidir
Türk Milliyetçileri olarak Ülkümüz, Ülkemiz ve milletimiz için paylaştığımız her düşünce, öngördüğümüz bütün tespitler, dile getirdiğimiz ısrarlı uyarılar geçmişten bugüne kazandığımız tecrübenin sonucudur. Bu sebeple Biz Kapilizme, faşizme, kominizme ve İslamın siyasete alet edilmesine hep karşı durduk, bundan sonrada karşı duracağız..
İlke olarak İslam’a inancımızda ne vahabilik, ne selefilik nede ılımlıcılık olmuştur. Bu ve benzeri akımlar Devlet ve millete daima zarar vermiştir. Bizde olsa olsa Maturidi İtikadi ve Hoca Ahmet Yesevi sevgisi olmuştur. Yaşasın Anadolu/Türk Müslümanlığı
Millî kod, millî kültür korunmadığı müddetçe yenileşme söz konusu olamaz. Milli kültür kök değerlerimizi koruyarak, modern bilimin ışığında modernleşmeye ve her alanda gelişmeye Türk Milliyeti hazırdır.
Türk Milleti “Tanrı Dağları’nın “Gözyaşlarını görmeye değil, gülen yüzüne hasrettir..
Milliyetçi Hareket Türkiye'nin eğilmez başıdır. Ülkücü Hareket Türklüğün kesilmez nefesidir.
 
Fahri Yağlı (Araştırmacı Yazar, Öğretim Görevlisi)
16 Haziran 2018

Editör: TE Bilisim