TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 İmralı’ya gidecek müzakere heyetlerinin cezaevindeki misafirhanede kalabilecekleri öğrenildi.
Çözüm sürecinde 1 Eylül’den itibaren yeni yol haritasının açıklanması beklenirken, bundan böyle İmralı’ya gidecek müzakere heyetlerinin cezaevindeki misafirhanede kalabilecekleri öğrenildi.

 

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Hava muhalefeti, bozuk koster gibi dış etkenlerle ertelenen ve hava kararmadan dönüş zorunluluğu nedeniyle birkaç saate sıkışan İmralı ziyaretleri için yeni formül bulundu.

HDP HEYETİ VE DİĞER ZİYARETÇİLER

HDP heyeti ve diğer ziyaretçiler bundan böyle cezaevinin misafirhanesinde konaklayabilecek. Böylelikle görüşmeler daha uzun ve verimli yapılabilecek. “Çözüm süreci” kapsamında HDP heyetinin, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İstanbul’dan koster ile İmralı Adası’na ulaşmasına izin verilmişti. HDP heyeti bu kapsamda birçok kez İmralı Adası’na giderek, Abdullah Öcalan’la görüştü. Öcalan, çözüm sürecine yönelik mesajları bu ziyaretler sayesinde kamuoyu ve  Kandil’e iletti.

MİSAFİRHANE YAPILDI

HDP heyetinin ziyaretleri zaman zaman “koster arızası” ve olumsuz hava koşulları nedeniyle aksadı. Bu durum HDP heyeti ve Öcalan’ın ailesi tarafından sık sık eleştiri konusu yapıldı. Hükümetin bu sorunun önüne geçmek amacıyla önemli bir karar aldığı belirtildi. İmralı Cezaevi’ne giden ziyaretçilerin ihtiyaç halinde adada konaklayabilmesi için misafirhane tahsis edildi. HDP heyeti ve diğer ziyaretçiler, Adalet Bakanlığı’nın uygun görmesi durumunda burada konaklayabilecek.

Kaynak: Habertürk

Editör: TE Bilisim