Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 İPİN UCU KAÇMADAN..
Ülkücüler, projenize sahip çıkın.. Siz ki “PARTİ İÇİ DEMOKRASİ” yolculuğundan ülkeyi işbirlikçi BOP’çu yönetimden kurtarmak amaçlı, bütün ‘vatansever’lerin ve ‘millici’lerin  buluşacağı İYİ Parti’yi kurmayı başardınız, yelkenini rüzgâr ile doldurup tüm engelleme çabalarına rağmen seçime katılmasını sağladınız, eksik yanlış yapılanlara rağmen dışarıdan bakanlara halâ umut ve korku verecek menzillere ulaştırdınız..
“Türkmen göçü gide gide düzelir” demiş atalar ama bizde yanlışlar ardada ve umutlarımızı törpüleyerek süregidiyor.. En son yalandan bir kongre ile tüm yetki ve insiyatif ‘Genel Başkan’ a teslim edildi..  “Efendim delege kendi özgür iradesi ile yetkilerini Genel Başkan’a devretmiştir, bu da delege iradesidir” söylemi masal.. Yakışan oydu ki Akşener, “BEN BUNU KABULLENEMEM, ZÛL ADDEDERİM.. BİZ ZULMÜN VE İSTİBDATIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ BİR YAPIDAN, PARTİ İÇİ DEMOKRASİNİN KAVGASINI VEREREK GELDİK BURALARA, İNANDIRICILIĞIMIZI KAYBEDERİZ, ÇARŞAF LİSTEYE DEVAM !..” demeliydi, sonrasında da mutlaka yanında ekibinde olsun istedikleri için 15-20 kişilik bir “ANAHTAR LİSTE” sunsaydı delegelere.. İşte bitti gitti.. Doğrusu buydu, yapılan yanlıştı..
Yetti mi, bitti mi peki ?!..
Hayır, şimdi de “İL BAŞKANLARININ İSTİFASI” isteniyor..  Bu da yanlış..
Niyet haklı ve anlaşılır, ama metod yanlış !..
Tamam önümüzde bir seçim var, ve bir daha 4 yıl sonrasına kadar seçim olmayacak olağan şartlarda.. Önemli mi önemli.. Hata payını sıfırlamak lazım.. Eh o zaman yakın geçmiş seçimde beklenen performansı gösteremeyenlerden ve önümüzdeki seçimlere enerjisinin yetmeyeceği gözlemlenenlerden  kurtulmak lazım.. Yerlerine beklentileri karşılayacağı umulan yeni görevlendirmeler yapmak lazım.. 
BURAYA KADAR DOĞRU.. YANLIŞ OLAN BUNUN YÖNTEMİ !..

Siz ve biz MHP’de iken “Koray Aydın’ı destekleyen il teşkilatlarının delegesi ile birlikte görevden alınması” nasıl yanlış idiyse, aynı yetki kullanımının tezahürü olan bu “İstifa edin” talebi de yanlıştır.
MHP’de iken  Akşener’in Milletvekili adaylığına izin vermeyen Bahçeli otoritesi ne kadar itici uzaklaştırıcı ise bu aziller de emsal boyutta itici ve uzaklaştırıcıdır..

Ben bu süregiden yanlışlıkların asıl sebepleri konusunda da bir kanaatin sahibiyim ama bunu yazmayacağım.. Şimdilik ayıpların sahiplerini içimden ayıplamaya devam etmekle yetineceğim..
Ama YANLIŞLARI VE ÇÖZÜMLERİNİ yazmaya devam edeceğim..

AKŞENER, ÖZDAĞ VE AYDIN.. SÖZÜM SİZE..
SANMAKTASINIZ Kİ  “BİZ ETRAFIMIZDA BİR KALABALIK VE ONUN ENERJİSİNİ TOPLADIK, BİZ NE YANA GİDERSEK ONLAR DA PEŞİMİZ SIRA GELİR..”
BU YANLIŞ.. GELMEZ..

GELİR, BİR YERE KADAR.. BİR YERDE BAKAR Kİ BAHÇELİ YÖNETİM ANLAYIŞINDAN BİR FARKI YOK ÜSLUBUNUZUN, “HADİ ORDAN” DER.. “BENDEN BURAYA KADAR” DER..
DER.. SİZ BUNLARI AKP’NİN KOYUN KALABALIĞINA BENZETİYORSUNUZ AMA YANILDIĞINIZI GÖRÜRSÜNÜZ..

SİZE BİR ŞEY SÖYLEYEYİM DE ANLAYIN; 
2 AY ÖNCE BÜTÜN TEŞKİLATLARDA ÜYE KAMPANYASI YAPARAK ARDINDAN TAM DEMOKRATİK KONGRELER İLE YENİDEN YAPILANMAYA GİTMİŞ OLSAYDINIZ BU KURMAY HEYETİN YERİNİ KORUYACAĞINI GARANTİ EDERDİM.. AMA BU ARDARDA YANLIŞLARDAN SONRA BUNU GARANTİ GÖRMÜYORUM..
DERSENİZ Kİ, “MADEM ARTIK YERİMİZ GARANTİ OLMAYACAK, AŞAĞIDAN YUKARI YAPILANMANIN DA ZAMANI GEÇMİŞ BİZİM İÇİN, BİLDİK USULLERE DEVAM”..
O DA DOĞRU OLMAZ.. BAHÇELİ’NİN  16 YILDA KEMİKLEŞMİŞ OLAN TEK ADAM OTORİTESİNE BAŞ KALDIRAN BU İRADE, SİZİNLE DE YOLLARI AYIRMANIN BİR YOLUNU YÖNTEMİNİ BULUR !..

İSTER KENDİ HIRSLARINIZ İÇİN YAPIYOR OLUN SİYASETİ, İSTER ÜLKENİZ VE MİLLETİNİZ İÇİN İDEAL SAİKİYLE.. İKTİDARINIZI SÜRDÜRMENİZİN BİR TEK YOLU VARDIR, İRADEYİ SAHİBİNE TESLİM ETMEK..

OY VEREN VE OY TOPLAYAN SEÇMEN İLÇE BAŞKANINI DA GENEL BAŞKANINI DA KENDİ SEÇECEK !

KİM ONA BU HAKKINI TESLİM EDERSE, ONUN SEÇİLMESİ EN TABİİ SONUÇ OLUR.. 
TA Kİ, SEÇİLDİKTEN SONRA YAPTIKLARI VE YAPMADIKLARI İLE DE DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK KABİLİYETİ OLACAKTIR..


HÜLASA,
SİZ DAMA KİREMİT DÖŞEMENİN TELAŞINDASINIZ GÖRÜLÜYOR AMA, TOPRAK ALTINIZDAN KAYIYOR HANIMLAR VE BEYLER..

BİR ŞEYİ FARKEDİN;
SİZ ARDINIZDA TOPLADIĞINIZ KALABALIĞI GİTTİĞİNİZ YÖNE SÜRMÜYORSUNUZ, BİR FİKRİN ETRAFINDA ÖBEKLENEN KALABALIK SİZİ KENDİSİNE ÖNCÜ YAPTI..

YÖNÜ SİZ BELİRLEMEDİNİZ,BELİRLEMİYORSUNUZ.. 
YÖN BELLİ, HEDEF BELLİ, SİZ KALE KAPISINI AÇACAK “KOÇ BAŞI” SINIZ !..

VE..  BU ULVİ GÖREVE LAYIK OLABİLDİĞİNİZ SÜRECE ORADA OLURSUNUZ !

*

Bir sözüm de İYİ Parti’nin enerji kaynağı olan kalabalıklara ;
Siz de layık olduğunuz üzre yönetilirsiniz ! Ya kendi ortak iradenizle, yada iradenizi ipotek ettiklerinizin keyfiyetiyle..

Ali Baykan

Editör: TE Bilisim