Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun ardından CNN TÜRK’e özel hazırlanan Ipsos Seçmen Anketi açıklandı. IPSOS Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından hazırlanan araştırma seçmenin karar verme sürecine ışık tutup oy tercihinde etkili olan unsurları tespit etmeyi amaçlıyor.

Buna göre AK Parti seçmeninin yüzde 90'ı; CHP seçmeninin yüzde 5'i; MHP seçmeninin yüzde 27'si ve HDP seçmeninin yüzde 9'u referandumda "evet" oyu kullandı.

Evet diyen seçmenin yüzde 86'sı; hayır diyenlerin ise yüzde 88'inin kararı kampanya sürecinin başından bu yana aynıydı.

Evet diyen seçmenin yüzde 77'si sürecin adil olduğunu düşünürken, hayır diyenlerin yüzde 87'si sürecin adil olmadığını düşünüyor.

Evet diyen seçmenin yüzde 88'i ülkenin geleceğinin "daha iyi" olacağını söylerken, hayır diyenlerin yüzde 59'u ülke geleceğinin "daha kötü" olacağına inanıyor.

Şimdi;

Bu araştırmanın sonuçlarına göre;

CHP içindeki %5lik evet diyen kesimi düşünelim.

Bunlar Cumhuriyetçi olabilir mi? Elbette hayır. Eşyanın tabiatı ile ters...

Peki CHP'nin en soldaki Komünist ve Bölücü kesimi olabilir mi? Ki, bu kesim daha önce de "çözüm süreci" (örneğin Sezgin Tanrıkulu gibi düşünenler) ve 2010 referandumuna destek vermişti.

Buradaki yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz. Herkes iyice bir düşünsün.

Geçelim HDP'nin %9'luk kesimine

Bu konuda sadece şu tespiti yapacağız.

MHP'nin muhalif kesimini CHP ve HDP ile beraber davranmakla suçlayanlar önce bir oturup iyice düşünsünler... Aynı CHP ve HDP'den hatırı sayılır birer kesim de onlarla birlikte hareket etmiş!!!

Kendilerine şu soruyu sorsunlar.

CHP'nin %5'i ve HDP'nin %9'u ile aynı oyu kullanınca CHP'li, HDP'li veya PKK'lı mı oldular?

Kendileri olmadıysa, niye karşılarındaki muhalifleri sadece aynı oyu verdikleri için suçluyorlar.

Son söz:

Bir Milliyetçiye sırf aynı oyu verdi diye "PKK'lısın" demek.. önce çok acıtıcıdır. Sonra da alçaklıktır!

Ülkücü, Ülkücüdür... Onları bölücülerle bir tutmak aşağılık bir davranıştır.  Ülkücü hiç bir zaman kimin ne düşündüğüne bakmaz. Kendi doğrularına bakar. "Şahsiyetçilik İlkesi" bunu gerektirir.




Editör: TE Bilisim