Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

  •  
    Orada bir devlet, bir ülke vardı. Önce kimyasal silah var dediler, sonra fosfor bombaları dediler. Var diyenler, tam da aynı silahlarla vurdular. Demokrasi götürecekleri yerleri bombalayıp, ortalığı yakıp yıktılar, müslüman ülkenin camilerini tahrip ettiler, kadınlara kızlara tecavüz ettiler...devlet başkanını astılar. .. Kuzeyde 36. paralelde ayırdıkları tampon bölgede bir devlet yarattılar. Irak'ın merkezindeki resmi devletine başından beri hep engel oldular, özgür ılımlı İslam model getirecekleri yerin anasını ağlattılar. Son hükümeti kimse takmadı da zaten.Maliki, nerenin, kimin başbakanıydı? anlaşılmadı bile.

    Dünyanın gözü önünde 150 kişiyi öldürüp Mursi'yi yıkan Sisi "darbeci oldu", ama bir devletin gücünü dünyaya madara edip, binlerce askerini vurup, halklarını öldüren güç karşısında Irak devletinin yanında bir türlü yer alınmadı, seçilmiş Maliki'ye dört parmağımızı bir türlü kaldırmadık.

    EMPERYALİZMİN BÖLGEYİ ŞEKİLLENDİREN OYUNCAĞI OLDUK.. İslam ülkesiyiz, bir yandan öldürülen müslümanlara ağlayıp öbür yandan ABD, İsrail ve İngilizlerin projelerinin ortağı olduk. ... İŞİD mişid hikaye.... Sayısı 20 bin i bile bulmayan, hava gücü olmayan, ileri seviye muharebe araçları olmayan bir grup terörist, köy köy, belde belde, şehir şehir Irak'ın içlerine girerek ordusunu bitirdi, topraklarının neredeyse yarısını ele geçirdi. İŞİD e müdahale etmek isteyen BM den beklentimiz, mağdur olan Irak ordusu ve devleti ile işbirliği yaparak İŞİD e vurmasıydı. Oysa şimdi nereden vuruyor? İsrail'den ve bizim taraftan kalkan uçaklarla.. Peki, İŞİD adına nereleri vuruyor; Irak'ın köprülerini, yollarını, binalarını, enerji merkezlerini, askeri üslerini, devlete ait kurumlarını. O vurulan yerlerde kaç İŞİD'li vardır sizce? ..

    Vurulan İŞİD mi acep? Vurulan IRAK'ın bağrıdır.. Vurulan IRAK devleti ve öz kaynaklarıdır.. Vurulan IRAK'ın ta kendisidir. .. Bir süre sonra İŞİD ordan çekildiğinde orayı dizayn edecek olan İsrail ve Amerika için "bu operasyon" bir altlıktır. Pazarlaması ise şöyle olacaktır, bir terör örgütü bitirildi. Bence bitirilen yada biritilecek olan İŞİD terör örgütü değildir. Bitirilen; toprakları ve enerji kaynakları bizzat vuranlar tarafından paylaşılan Irak'ın kendisidir. Ortaokul ve liselerin eski kitaplarındaki haritalarda belki yer alacak ama, Kuzeyinden Suriye'ye uzanıp Akdenize koridor açılacak bu projeyle birlikte yerinde hangi kuklaların bekçiliğini yapacağını kaça bölüneceğini bilemediğimiz Irak, bitmiştir...

    Yüksel YALÇIN
Editör: TE Bilisim