Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Irak'ta bulunan Türkmen Cephesi Başkan olan Erşet Salihi, Suriye Türkmenleri Meclis Başkanı olan Abdülrahman Mustafa'yı arayarak süreçte ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti. 
Irak ve Suriye'de yaşamını sürdüren Türkmenler birbirlerinin acılarını dindirmek için destek oluyor. Irak'ta Işid ve peşmergelere karşı mücadele vermeye çalışan Türkmenler, Suriye'de de Işid, PYD ve Ruslarla işbirliği yapmış olan Esad rejimi güçleriyle mücadele içinde. 2 Farklı ülke topraklarınd ayaşyan Türkmenler birbirilerine destek olacakllarını söyledi.

Bu durum içerisinde Irak Türkmen Cephesi Başkanı olan Erşet Salihi, Suriye'de yaşamını sürdüren Türkmenlerin Meclis Başkanı Abdülrahman Mustafa'yla iletişime geçerek kendilerini desteklediklerini ve acılarını paylaştıklarını ifade etti.

 Irak Türkmen Cephesi'nden görüşmeyle ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Suriye'deki Türkmen Meclisi Başkanı Abdülrahman Mustafa ile telefon görüşmesi yaptı. Rus uçakları tarafından Suriye'deki Bayır Bucak ve Türkmen Dağı'na yapılan barbarca saldırılar nedeniyle,çok sayıda suçsuz yaşlı, kadın ve çocuklar şehit edilmiştir. Ayrıca çok sayıda da insan yaralanmıştır ve binlerce kişinin Türkiye sınırına göç etmesine neden olmuştur.

Suriye'deki Türkmenlerin durumundan endişe eden Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Suriye'deki Türkmen Meclisi Başkanı Abdülrahman Mustafa ile telefon görüşmesi yaparak son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Ayrıca Irak Türkmenleri'nin, her zaman her yerde kardeş gördükleri Suriye'deki Türkmenlerin bu zor günlerde yanlarında olduklarını, acılarını paylaştıklarını ve destek olacaklarını belirtti. Suriye'deki Türkmen Meclis Başkanı Abdülrahman Mustafa ise, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi'ye ve Irak'taki Türkmen kardeşlerinden bu milliyetçi duruşlarından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Bilindiği üzere, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, son zamanlarda Suriye'deki Türkmen Başkanları, liderleri ve temsilcileri ile yaptığı görüşmelerde, Türkmen Coğrafyasında çıkarı olanlar, ister Bayır Bucak, Halep, Tuzhurmatu, Telafer veya Kerkük olsun, eğer milli davalarından ve Türk kimliği'nden uzak olurlar ise, her zaman her yerde saldırıların, suikastlerın, esimilasyonların ve düşmanların hedefi olacaklarını söylemişti.

Editör: TE Bilisim