Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Halaskargazi Caddesi üzerinde çevik kuvvet ekiplerinin gazlı müdahalesinin ardından sokak aralarına dağılan eylemciler, cadde ve sokakları birbirine kattı. İş yerlerine molotof bombası atan eylemciler havai fişeklerle polislere de saldırdı.

DİSK kortejine yapılan müdahalenin ardından eylemciler ara sokaklara dağıldı. Bir grup eylemci ise DİSK binasına sığındı. Biber gazından etkilenenler su ve limon ile rahatlamaya çalıştı. Polis, Abide-i Hürriyet Caddesi’nde toplanan gruba, TOMA ile su sıkarak ve biber gazı kullanarak ikinci kez müdahale etti. Bunun üzerine bazı eylemciler polise taşla saldırdı. Ara sokakları birbirine katan eylemciler molotof bombası atmak suretiyle bazı iş yerlerini ateşe verdi. Gaz bombası atılması sebebiyle cadde ve sokaklarda adeta göz gözü göremez hale geldi. Polisle grup arasında yaşanan arbede sırasında bazı eylemciler ve polisler de yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar en yakın hastaneye kaldırıldı. Bölgede gerginlik sürüyor.

Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlamak için ısrar eden gruplar, Dolapdere'den Taksim'e çıkmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup, taşlarla saldırdı. Polis de biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.Bölgedeki gerginlik devam ediyor.

Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlamak için ısrar eden gruplar, Dolapdere'den Taksim'e çıkmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup, taşlarla saldırdı. Polis de biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Bölgedeki gerginlik devam ediyor.



1 Mayıs, esnafı mağdur etti

Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarı üzerinde grupların eylemleri devam ediyor. Polis, bulvara çıkmak isteyen gruplara anında gazla müdahale ederken esnaf da kepenklerini bir kapatıp, bir açıyor. 

Ara sokaklarda bir ortaya çıkıp bir kaybolan gruplara polisin müdahalesi sürüyor. Ara sokaklardan Barbaros Bulvarı'na çıkmak isteyen gruplara polis anında gaz bombası atıyor. Atılan gaz nedeniyle eylemciler ara sokaklara kaçıyor. Bu sırada her gaz bombası atıldığında esnaflar da kepenklerini kapatıyor. Gazın etkisi geçtikten sonra kepenkler tekrar açılıyor. 

Caddeye çıkabilen az sayıdaki eylemciler polise taş atıyor. Sapanla da polise taş fırlatan eylemcilere tazyikli suyla da müdahale ediliyor.


foto:Sefa Samet Ekin , Altan Ezber, CHA, Twitter

Editör: TE Bilisim