İsmet Büyükataman’dan çözüm sürecine ilişkin açıklama! İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Semih Yalçın, Emin Haluk Ayhan, Atila Kaya, Mevlüt Karakaya ile Oktay Öztürk'ün de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Buradaki konuşmasında çözüm sürecine değinen İsmet Büyükataman, ‘Bu sürecin ismi çözümdür, fakat aslı çözülmedir’ ifadelerini kullandı.

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini, milli kimliğin erozyona uğratıldığını savundu. MHP'nin, Türk milletinin birliğinin teminatı olduğuna işaret eden İsmet Büyükataman, "Bursa'da düzenlenen, Milli Değerleri Koru ve Yaşat temalı açık hava toplantısında yapılan ihtar yerini bulmuş, art niyetlilere geri adım attırılmıştır" dedi.

'AKİL İNSANLAR NEYİ ÇÖZECEK?'

İsmet Büyükataman, MHP'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüştüğüne ilişkin spekülasyonlar yapıldığını, buna karşın MHP'nin konuya ilişkin açıklamalarının medyada yer almadığını savundu. MHP'nin çözüm sürecine ilişkin tutumunun, doğru anlaşılması gerektiğine dikkati çeken İsmet Büyükataman, "Bu sürecin ismi çözümdür, fakat aslı çözülmedir. MHP, PKK ile pazarlığa karşıdır. MHP, vatandaşlarımızın bir bölümünün Türk milleti içinden çekilip alınmasına, milletin parçalanmasına karşıdır. MHP, analar ağlamasın diye teröre darbe indirmiştir. 63 kişiden oluşan Akil İnsanlar Heyeti, neyi çözecek, neyin sürecini kabullendirmeye neleri anlatacaktır? Bu, sözde 63 akil insan, çözüm olarak neyi önerecek, barış olarak neyi sunacaktır? Türk milleti sabırlıdır. Neye, nereye kadar tahammül edeceğini bilir. Ancak o tahammül sınırı aşılırsa ne olacağını da hiç kimse tahayyül edemez." şeklinde konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti'nin İzmir'de temaslarda bulunacağının hatırlatılması üzerine İsmet Büyükataman, çalışmaların vatandaş vicdanında karşılığı olmadığının zaman içinde görüleceğini dile getirdi.

Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Semih Yalçın, Emin Haluk Ayhan, Atila Kaya, Mevlüt Karakaya ile Oktay Öztürk de katıldı. 

Editör: TE Bilisim