Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

İsmet Yılmaz’dan Reyhanlı açıklaması! Yozgat temasları sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İsmet Yılmaz, Hatay Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada “Acıyı fırsat bilerek bundan siyaset rant elde edecek şekilde ayrılıkları körüklememek lazım.” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarla ilgili, milletimizi derinden yaralayan, üzen ve sarsan bir olayın olduğunu belirterek,“45’in üzerinde bir kaybımız var yüksek sayıda bir yaralımız var. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, yaralılara acil şifalar diliyor milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Sadece iyi günde değil, acı günde de bir ve beraber olduğumuzu gösterdiğimiz zaman işte o zaman bir milletiz diyen Bakanı Yılmaz, “Dolayısıyla bizim bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım, acıyı fırsat bilerekten bundan siyasi rant elde edecek şekilde de ayrılıkları körüklememek lazım. Bu olay geçtikten sonra o zaman oturur konuşur değerlendiririz. Ama biz şunu gördük bu millet en zor dönemlerde de birlik beraberliğini korumuş bir ülke bir millettir. Birlik beraberliği sağlamamız lazım bu sıkıntıyı da aşarız.” diye konuştu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “ Hiç şüpheniz olmasın ki bu olayı gerçekleştireler de bütün delilleriyle birlikte adalet huzuruna çıkarılacaktır ve hak ettiği cezayı orada alacaktır. Hukuk devleti olmakla eşkıya olmak arasında fark budur. Biz bu eşkıyaları, bu utanmazları, bu insanlıktan nasip almamışları adalete teslim edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ama milletimizden biraz sabır bekliyoruz. Şu andaki gözaltına alanın kişiler Suriye’deki El Muhaberat örgütü ile ilgili bağlantılı olduğu ifade edilmektedir. İnşallah kısa bir süre sonra delilleriyle birlikte sunulacaktır.” diye konuştu.

Suriye’den gelen açıklamaları değerlendiren Bakan Yılmaz, “Suriye ben yaptım diyemez, ben yaptım derse Türkiye’ye savaş ilan etmekle denk olur, Suriye her şeyi inkar eden pozisyonda, suçlu insanın psikolojisi vardır yansıtma rolünü seçiyor.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim