Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Saldırılarını dün Sabah 8'den başlamak üzere 12 saatliğine durdurma kararı alan İsrail ateşkesi gece yarısına kadar uzattı. Hamas bu kararı tanımayıp ek ateşkes süresinde İsrail'e 3 füzeyle saldırdı. Gece yarısı yapılan en son açıklamada İsrail, BM'nin talebi üzerine ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattığını duyurdu.
12 SAATLİK ATEŞKES UZATILDI

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında abluka altındaki Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Filistinli direniş grupları ve İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 12 saatlik ateşkes talebini kabul etmiş, geçici ateşkes Sabah 08.00'de yürürlüğe girmişti. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada ateşkesin 4 saat daha uzatıldığı açıklandı. Hamas'tan yapılan açıklamada bu ek ateşkes süresinin tanınmayacağı bildirildi. Hamas'ın açıklamasının ardından İsrail ordusu Gazze'den 3 füze atıldığını duyurdu. Gece yarısı yapılan en son açıklamada ise İsrail BM'nin talebi üzerine ateşkesi Pazar gece yarısına kadar uzattığını duyurdu.

HAMAS: ATEŞKESİ KABUL ETMİYORUZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini içermeyen hiçbir ateşkesi kabul etmediklerini duyurdu.

Hamas'ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun Gazze'den çekilmesi, vatandaşların evlerine geri dönmesi ve yaralıların sınırdan çıkartılarak tedavi edilmesinin sağlanmasını içermeyen hiçbir ateşkes kabul edilemez" ifadesini kullandı.

ÖLENLERİN SAYISI 1000'İ GEÇTİ

İsrail'in Gazze'de 19 gündür sürdürdüğü "Koruyucu Hat" Operasyonu'nda ölenlerin sayısı, 12 saatlik ateşkes sırasında enkazlardan toplanan cesetlerle birlikte 1000'i aştı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ölenlerin çoğunun sivil olduğu belirtildi. İsrail tarafında ise 37 asker ve 2 sivil olmak üzere toplam 40 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.



Paris'te bir araya gelen Türkiye, Katar, ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması için yoğun görüşmeleri sürdürse de henüz beklenen sonuç çıkmadı. 



Editör: TE Bilisim