Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 İsrail'in katliamı sürüyor, bilanço ağırlaşıyor. Dünya İsrail saldırılarına karşı sessizliğini korurken 2 ülke öyle bir tepki gösterdi ki, işte o olayın detayları...Bir haftadır Gazze'ye ölüm kusan ve çoğu çocuk 250 Filistinli'yi katleden İsrail, dün gün boyunca barış havarisi kesildikten sonra akşam saatlerinde kara operasyonu başlattı.  

En ağır tepki Venezüella ve Şili'den geldi.Venezüella, İsrail Büyükelçisini sınır dışı ederken, Şili ise İsrail ile bütün ticari ilişkilerini kestiğini duyurdu.Kara saldırısıyla ilgili ilk açıklamalar Türkiye, Fransa ve İngiltere'den geldi.

Türkiye kaygısını dile getirirken, Fransa ve İngiltere 'orantılı güç' vurgusu yaptı. En sert tepki ise Venezüella ve Şili'den geldi. Venezuella, İsrail Büyükelçisini sınırdışı etti, Şili ise ticari ilişkilerini askıya aldığını duyurdu.Türkiye, operasyonla ilgili kaygısını bildirirken, Fransa ve İngiltere ise İsrail'in savunma hakkına ve orantılı güç kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, operasyon haberinin duyulmasının hemen ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasından kaygı duyulduğu" belirtildi.

Öte yandan İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'e girmek isteyen Batı Şeria'daki Filistinlilere zorluk çıkardığı, 50 yaş altındaki erkekler ile 40 yaş altındaki kadınların girişine izin vermediği bildirildi.Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinden Filistinliler, sabah saatlerinden itibaren Kudüs'e girmek amacıyla İsrail'in askeri kontrol noktalarına akın etti. İsrail askerleri, Kudüs'e girmek isteyen Filistinlilere zorluk çıkarırken, 50 yaş altındaki erkekler ile 40 yaş altındaki kadınlara ise giriş yasağı koydu.

Yalnızca Kandeliya askeri kontrol noktasından bir grup yaşlı erkek ve kadının geçişine izin verildi. Öte yandan Ram beldesinde Filistinli bir grup genç, "Ayrım Duvarı"na tırmanarak Kudüs'e geçerken bazıları ise İsrail engeline takıldı.
İsrail makamlarından ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail'e saldırılar sadece sosyal medyadan!
İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği kanlı saldırılarda 50'si çocuk 250 Filistinli hayatını kaybetti. Dünyanın gözü önünde karadan - havadan ve denizden düzenlenen bu sindirme ve öldürme operasyonlarına karşı ülkeler sessizliğini korurken, Twitter'da popüler 'hashtag'lerde (Twitter etiketi) Gazze saldırılarına dair tepkilerin yer aldığı görüldü. Twitter'da Dünya gündeminde "#GazzeSiyonizmeMezarOlacak" etiketi ilk sıralarda yer alıyor.
250 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bine yakın yakın kişinin yaralandığı belirtilirken bazı ülkelerin Twitter hesaplarında şu 'hashtag'lerle mesajlar paylaşılıyor, insanlar İsrail operasyonlarını kınıyor.
Türkiye'de insanlar, "#GazzeSiyonizmeMezarOlacak
#TerroristsIsrael #SpamIsraelinTurkey #UyumaTürkFilistinKanAğlıyor #KatliamaSessizKalmaTürkiye SoyunKurusun Katilisrail ŞimdiDuaVakti GazzeYanıyor" şeklinde hashtagler ile mesaj yayınlıyor.
İsrail'in Twitter gündeminde ise "#IsraelUnderFire #telaviv Palestine The Hamas" şeklinde etiketlerin popüler olduğu görüldü. 

Editör: TE Bilisim