Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Aday adayları ilçelere ve sokağa heyecan getirdi.Bir çok sosyal mekanlar ve toplumun her kesiminde mahalli basın dahil aday adayları üzerinden varlığını hissettirdi.Beklentiler aday adaylarının tamamına yakını üzerinde aday listeleri açıklanınca hayal kırıklığı etkisi yarattı.
Adayların her halükarda parti için calışma istekleri ve gayretleri adayları listelerde ön sıralarda görmek isteyenleri memnun etmedi.Bu tablo belirgin bir isteksizlik ve beraberinde eleştiri ve küskünlüğe varan davranışları getirdi. MHP bu bölgeden çıkardığı milletvekillerinin çok üzerinde sayıda milletvekili çıkarması gereken bölgeden asgari sayıda kaldı.
Bu sonuca yol açan süreci ve bilgi akışının eksik veya yetersiz olması seçim sahasının daha dikkatlice analizi sandığa çok daha farklı yansıyabilirdi.Arka sıralarda olan adayların canhıraş gayreti seçilecekmiş gibi gayretleri milyonlarca seçmenin olduğu bölgede bir şeyi değiştirmedi.
Sonuca etki eden faktörlerin sağlıklı analizi ve doğru yorumu mahalle sokak ve sandık bölgesi teşkilatlanmaları moral motivasyon ve taban iradesi daha farklı değerlendirilmesi halinde sonuç farklı olurdu.Sahada özellikle belli adayların gayreti gözden kaçmadı.Bunun takdirini ilgili kamuoyuna bırakmakla birlikte adaylardan bir kaç isim herkesin içini burktu.Hiç bir şart ve engele takılmadan belirlenecek potansiyel mahalli isimlerin katkısı grafiğe tavan yaptırırdı.Bu konuda daha sağlıklı bir değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde yaparak kamu oyunu bilgilendiececeğiz.

Editör: TE Bilisim