Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 İstanbul Ülkü Ocakları, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Doğu Türkistan, Kırım, Suriye, Türkmeneli ve diğer ülkelerde yaşanan katliamları protesto etti.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle, Sultanahmet Meydanı'nda Türk Dünyası'nın maruz kaldığı zulüme dur demek için, İl Başkanımız Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım basın açıklamasında bulunmuşlardır.

Ülkücüler, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle Sultanahmet Meydanı’nda Türk İslam devletlerine ait ülkelerin bayraklarını giyerek eylem yaptı. Bayrakların ve kendilerinin üzerini temsili bir şekilde kırmızıya bulayan eylemciler, Türk İslam coğrafyasında akan kana dikkat çekti. 

İstanbul Ülkü Ocakları, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Doğu Tü
rkistan, Kırım, Suriye, Türkmeneli ve diğer ülkelerde yaşanan katliamları protesto etmek için Sultanahmet Meydanı’nda toplandı. Eylemciler, üzerlerine Türk İslam devletlerine ait ülkelerin bayraklarının basılı olduğu tişörtleri giydi. Tişörtleri temsili bir şekilde kırmızıya bulayan eylemciler, Türk İslam devletlerinde katliam yapıldığını belirterek akan kana dikkat çekti. 


Grup adına açıklamayı İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım yaptı. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini imzalanmasıyla birlikte 10 Aralık’ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını belirten Yıldırım, “Her insanın özgürce yaşama hakkı vardır. Maalesef insan hakları adı altında vahşi batı tüm dünyayı sömürmektedir. Dikkatimizi çeken en önemli şey, kan ve göz yaşının en yoğun yaşandığı yerler İslam coğrafyasıdır. Etrafımıza baktığımızda, Batı Trakya’da, Kosova’da, Kerkük’te, Suriye’de, Türkmeneli’nde, Çeçenistan’da, Filistin’de ve Doğu Türkistan’da kan ve gözyaşı hakimdir. Bugün tüm dünyanın gözü önünde 300 Doğu Türkistanlı idam olmayı beklemektedir. Kerkük’teki soydaşlarımız evlerinden sürülmektedir. Doğu Türkistan’da gençlerin camiye gitmesi yasaklanmakta, Karabağ halen Ermenilerin elindedir. İnsan Hakları Günü’nde Türk İslam coğrafyasındaki durum ortada.” dedi. 

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Editör: TE Bilisim