İlk bilgilere göre saldırı bombalı araçla yapıldı. Çevik kuvvet otobüsü geçişi ve çevik kuvvet ekiplerinin görev değişimi sırasında park halindeki bombalı otomobil patlatıldı. Gelen bilgilere göre bir polis aracı ters dönmüş durumda. 

Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

Saldırıda 8 kişi yaralanırken, bunların 5'i Haseki'de, 1'i Çapa'da, 2'si de Samatya'daki hastanelere kaldırıldı. 

Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. 

Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Raylı toplu taşıma araçlarının durmasına ve diğer araçların bölgeye girmesine izin verilmiyor. 

"Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara, bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 4 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 36 kişi de yaralanmıştır. Bunlardan şu anda durumu ağır olan 3 kişidir. Konuyla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size ayrıca gelişmeler oldukça vereceğiz."

Yaralıların hepsinin hastaneye kaldırıldığını ifade eden Şahin, "Şu anda olay yerinde yaralımız yok. Olay olur olmaz yaralılar anında hastanelere ulaştırıldı. Başsavcılığımız, bir savcımızın başkanlığında bir ekiple konuyla ilgili adli incelemelerine devam ediyor." diye konuştu.

Şu andaki tespitlere göre bombalı araç saldırısının yaşandığını dile getiren Şahin, kontrollü patlamanın sebebine ilişkin soru üzerine, "O tedbir gereği. Olaylar sırasında şüpheli herhangi bir şey olduğunda, bu tür olağan çalışmalardır. Birazdan kontrollü patlatma yapılacak. Herhangi başka bir şey yok." bilgisini verdi.

Gazetecilerin sorularına devam etmesi üzerine Şahin, "Şu anda bu kadarla yetinelim arkadaşlar." dedi.

İKİNCİ PATLAMA DOĞALGAZ

Patlamanın etkisiyle olay yerinde bir de doğalgaz patlaması olduğu öğrenildi. Öte yandan patlamanın şiddetiyle bölgedeki su borularının kırıldığı ve caddenin sular altında kaldığı gözlendi.

BÖLGE ÇEMBERE ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Vezneciler’e kadarki bölge polis tarafından çevrildi.

Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı gözlendi. Polis bir taraftan da hasar meydana gelen iş yerlerini tahliye etmeye başladı.

KONTROLLÜ PATLATMA ALARMI

Polis otobüsüne yapılan bombalı saldırının meydana geldiği alan cami hoparlöründen yapılan anonsla boşaltıldı. Anonsta, “Kontrollü olarak patlatma yapılacaktır. Bu sebepten dolayı görevlilerimiz dikkatli olsunlar, sivillerimiz de lütfen emniyet görevlilerimizin ikazlarına uyarak çalışmalarına yardımcı olsunlar” denildi.  Bölge boşaltılırken, bomba imha ekiplerinin, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptığı bildirdi.

MOTORU SAVRULDU

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Eyleminin gerçekleştirişdiği otomobilin motorunun bir binanın girişine savrulması, patlamanın boyutunu da ortaya koydu. Bombanın oluşturduğu basıncın etkisiyle çevreye savrulan metal ve cam parçalarının geniş bir alana yayılması dikkat çekti.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, polis helikopteri de görev yapıyor. Ayrıca olay yerinin üzerinde bir drone görüntü alıyor. 

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yapıyor. 

YAYIN YASAĞI GELDİ

Öte yandan İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul vezneciler’deki çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırı ile ilgili yayın yasağı kararı aldı.

 
Editör: TE Bilisim