İstanbul'da bir araya gelen Gümüşhane ve Bayburt'lular bir araya gelip terör ve pkk'ya ve Türkiye'nin üstünde gözü olanlara güzel bir birlik beraberlik örneği gösterdiler.


Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (TGKK) İstanbul İl Başkanı ve Gümüşhane Bayburt Vatanseverler Platformu (GÜM-BAY) Başkanı Alay Kesler’in Organizasyonunda Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Çevre ilçelerden Çok sayıda Gümüşhane ve Bayburt dernekleri ve STK'larının destek ve katılımıyla gerçekleşen “Teröre hayır, Kardeşliğe evet” araç konvoyuna yaklaşık 250 araç ve binlerce İstanbullu büyük bir katılım gösterdi.



ARAÇLAR TÜRK BAYRAĞI ASILI ŞİRİNEVLER MEVLANA MEYDANINDA



"Teröre Hayır, Kardeşliğe evet" Araç Konvoyu 31 Ocak Pazar günü saat 13.00'de Bahçelievler Şirinevler Mevlana meydanında Türk Bayraklarıyla süslenmiş vaziyette müzik ve marşlar eşliğinde peş peşe hareket eden yüzlerce araç, Saat 14.00'te Taksim’de Galatasaray Lisesi önünde İstiklal Marşı’nın okunması ve basın açıklamasının yapılmasıyla son buldu.



İstiklal Caddesinde yürüyüşe geçen vatandaşlar, Kahrolsun PKK,  Vatan sana canım feda, Şehitler ölmez vatan bölünmez, Askere, Polise uzanan eller kırılsın, sloganları ile Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan gruba İstanbul Milletvekili Metin Külünk’de destek verirken, çevreden geçen vatandaşlar ve Esnaflar Gruba zaman zaman destek verdiler.



TERÖR, HAK ve HALK KATINDA LANETLENMİŞ BİR İNSANLIK SUÇUDUR.



Burada bir konuşma yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, Maksadı ne olursa olsun terör, Huzursuzluğun ve kardeş kavgasının temel taşıdır, Hak katında ve halk katında lanetlenmiş bir insanlık suçudur. Bizler Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak Her türlü Terörün karşısında olduğumuzu göstermek için bugün burada toplandıklarını söyleyen Okudan, Türkiye’nin yedi bölgesinde ve 81 ilinde örgütlenmiş ülkemizin en büyük kuruluşlarından biri olan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak ülkemize karşı olan sorumluluk duygusuyla harekete geçiyoruz, irademizi ortaya koyuyor ve hep birlikte "Teröre Hayır, Kardeşliğe evet" paydasında buluşuyoruz ve katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.



Daha sonra basın açıklamasını Organizasyonun mimarı Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (TGKK) İstanbul İl Başkanı ve Gümüşhane Bayburt Vatanseverler Platformu (GÜM-BAY) Başkanı Alay Kesler’ okudu.

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!


ALAY KESLER’İN OKUDUĞU BASIN AÇIKLMASI



SAYGIDEĞER KAMUOYU VE MAZLUMLARIN KATLİAMINA SUSKU’N  DÜNYA !... 

Bizler, bugün buraya terör’e hayır kardeşliğe evet demek için toplandık. Yıllardır topraklarımız’da kan göz yaşı ve acı çektirenlere tepki olsun diye buradayız. Ülkemizin bir bölümü ateş altında gökten güneş, ay ışığı ,yağmur bekleyen bölge halkı silah sesleriyle uyanıyor. Ancak kimseler aklından çıkartmasın ülkemizin birliğini ve kardeşliğini hiç kimse bozamayacaktır. Ülkemizin birliği, kardeşliği ve bütünlüğü ‘nü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

    
TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜTÜN HALKI KARDEŞTİR KARDEŞ KALACAKTIR



Buradaki acı bizim için ne ise Filistin’de Musul’da Kerkük’e Telafafer de Bayır Bucaktaki Müslüman din kardeşlerimiz, soydaşlarımız için de aynı acıdır. Irak coğrafyasında Suriye coğrafyasında durum aynı, senaryo farklıdır.


Müslüman müslüman’a vurdurulmakta, İslam adı altında satın alınmış şer güçlerin sözde ırkçılığı ve mezhepciliği bahane ederek aynı dinden aynı kültürden aynı memleketten kardeşi kardeşine katlettirmektedir. Bu görüntüler İslam değildir bu katliamlar İslam değildir biz ülke olarak bu oyunlara gelmeyeceğiz akraba olduğumuz kardeş olduğumuz insanlarla beraberce özgürce yaşayacağız.



Bu bir milli ve manevi  reflekstir.Gelecekteki  Büyük Türkiye hayallerimizin Ulusal ve Uluslararası Terörizmin onun destekçileri tarafından yok edilmesinin istendiği ve desteklendiği aşikardır,Ancak bizler buna müsaade etmeyeceğiz.Bundan dolayı Teröre Hayır Kardeşliğe Evet diyoruz.

       Ey birleşmiş milletler kuruluş amaç ve ilkelerinizi ne çabuk unuttunuz hani amacınız barıştı kardeşlikti hani ezilen zulüm  gören milletlerin yanında olacaktınız dün Mısırda Irakta Suriye de Libya da Lübnan da çıkarttığınız fitneyi bugünde Türkiye cumhuriyeti için mi çıkartıyorsunuz bu kasıt İslam coğrafyasına, Ortadoğuya dır Ey birleşmiş milletler haçlı zihniyetinin esaretinden kurtul asli görevine dön. Ey Nato görevini Türk ve İslam alemine gelince unutan zihniyet terör örgütlerine silah satmaktan vazgeç şer odakların silahlarla tanklarla toplarla füzelerle sivil insanlara saldırırken nerdesiniz ey Nato size sesleniyoruz haçlı temsilciliğinden kurtul asli görevine dön.

     Ey Avrupa birliği ey kapitalist zihniyet 34 ülkenle mağdur insanların ölen insanların çığlığına ne zaman ses vereceksin görevin sadece para ticaretimi ??? Merkel Şaron PUTİN  bu sese kulak verin katil şer odaklarına destek vermekten geri durun 7 aylık bebeleri askeri polisi bölge halkını öldürenlerin tarafında olma ey AB size sesleniyoruz Hıristiyan kulübü olmaktan kurtul dünya barışı için ülkelerin barışı için mazluma taraf ol



 Ey Türk milleti insanlık dıramının yaşandığı ortadoğudaki aleni savaş ve soykırım katliamları senin ülkendede yapma hesabı olanlara gereken dersi ver Artık fırsat verme. Onlara bil ki bizim bizden başka dostumuz yoktur bize ne ABD den ne NATO’dan ne birleşmiş milletlerden fayda var bize bizden fayda var bize Büyük Anadolu coğrafyasının büyük TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN Ve KARDEŞLİĞİMİZDEN FAYDA VAR.



BU DÜŞÜNCELERLE, BU ORGANİZASYONUN DÜZENLENMESİNE ÖNCÜLÜK EDEN TÜRKİYE GENÇLİK KULÜPLERİ KONFEDARASYONU BAŞKANIMIZ BİLAL OKUTAN BEYE



 ORGANİZASYONU DESDEKLEYEN



1- GÜMÜŞHANE ve BAYBURTLU VATANSEVERLER PLATFORMU BAŞKANIN’A



2-İSTANBUL MUHTARLAR DAYANIŞMA DERNEĞİ BŞK. SELAMİ AYKUT’A



3-İSTANBUL TAKSİCİLER ESNAF ODASI BŞK.  YAHYA UĞUR’A



4-BAHÇELİEVLER RİZELİLER EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ BŞK. MEHMET MERCAN A



5-BAYBURTLULAR KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANINA



6-BAHÇELİEVLER GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİ BŞK. TUNCAY KESLER’E



7-İSTANBUL GÜMÜŞHANE DERNEKLER FEDERASYONU BŞK. TAHSİN SÖĞÜT’E



8-KÖSE VE KÖYLERİ GENÇLİK PLATFORMU BŞK. MUSTAFA DÜNDAR’A



9-KÖSE VE KÖYLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BŞK. MEHMET ALİ BAYRAK’A



10-YEŞİLAY BAHÇELİEVLER ŞUBESİ BŞK. Dr. HAKAN BAHADIR’A



11-YENİŞEHİR SPOR KULÜBÜ’NE



ÖZELLİKLE; MADDİ VE MANEVİ DESTEKLERİNİ ORGANİZASYONUMUZDAN ESİRGEMEYEN HAVALİMANI TAKSİCİLER KOOPARATİFİ BŞK. FAHRETTİN CAN’A ve BAHÇELİEVLER GENÇLİĞİ YAŞATMA DERNEGİ BŞK. İSMAİL DALKIRAN’A, BU MİLLİ VE MANEVİ REFLEKSTE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN İSTANBUL MİLLETVEKİLİMİZ SN. METİN KÜLÜNK ABİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.



Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (TGKK) İstanbul İl Başkanı ve Gümüşhane Bayburt Vatanseverler Platformu (GÜM-BAY) Başkanı Alay Kesler’ okuduğu basın açıklamasının ardından İstanbul Milletvekili Metin Külünk, konuşmasında şunları söyledi. Biz yüz yıl evvel bu topraklarda en sıkıntılı olduğumuz dönemde dahi diz çökmedik, asla ve katta bu milleti ve bu devleti terör diz çöktürmeye gücü yetmeyecek zavallı bir araçtır. Terörün ülkemizin birlik ve beraberliğini rahatsız edici eylemleri karşısında burada bir naraya gelen, duyarlılık gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum dedi. Külünk, konuşmasının devamında şundan eminiz olunuz ki bu ülke her karışıyla şehit kanıyla sulanmıştır, Bu ülke insanlığın beklediği küresel büyük adalet düzeninin lideri olan bir ülkedir, Bu ülkenin güçlülüğü insanlık için çok önemlidir, bu ülke bütün insanlığın sıkıntılarını aşmaya gücü yeten bir milletin yaşadığı ve bir devletin bekasını sürdürdüğü bir ülkedir. Külünk, katılım gösteren tüm STK’larımıza, basın mensuplarımıza ve tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi.



Yerel ve ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği protesto eylemi konuşmaların ardından sessizce araçlarına giderek eylemi bitirdiler.


Editör: TE Bilisim