BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ABD desteğiyle başlattığı Münbiç operasyonu 11'inci gününe girdi.

Set Tişrin bölgesinden başlayan operasyonda, yüzde 93 oranında Araplardan oluşan nüfusuyla Halep'in en büyük ilçesi olan Münbiç, PYD kuşatması altına girdi. Münbiç'in çevresindeki Avun Dedat, Kersen, Manguba ve Hattaf bölgelerinin kuşatılmasıyla PYD'nin şehir merkezine uzaklığı 1,5 kilometreye kadar düştü.

ÖZERKLİK İLAN EDECEK
Münbiç operasyonu ABD'nin “Araplardan oluşan grupların yoğunluğu" yalanına rağmen, PYD'li teröristler eliyle devam ediyor. PYD'nin üst düzey yöneticilerinden Mahmut er-Reş, ABD'li özel kuvvet timlerinin desteğiyle ilk günden beri sahada görev yapıyor. Daha önce Ayn el-Arab'ı ele geçirip adını Kobani yapan, Tel Abyad'ın adını da Gire Spi olarak değiştiren PYD, aynı oyunu Münbiç'te de sergilemeye hazırlanıyor. Münbiç'i kuşatma altına alan PYD, daha önce yaptığı gibi ilk olarak şehrin adını değiştirdi. IŞİD sonrası özerklik ilanına hazırlandığını duyuran PYD, Münbiç'in adını Kürtçe'de “ölümsüz gelin" anlamına gelen Mabuk olarak değiştirdi. Ele geçirdiği bölgelerin demoğrafisi ile oynayan PYD'nin yüzde 93'ü Arap olan ilçede etnik temizliğe girişmesinden endişe ediliyor.

FEDERAL YÖNETİM TUZAĞI
Münbiç Yerel Meclisi Başkanlığıgörevini yürüten Münzir Ebu Sellel şehirde yaşananları Yeni Şafak'a anlattı. PYD'nin şehirdeki oyununu gözler önüne seren Ebu Sellel, PYD'nin Ebu Emced isimli Esed yanlısı bir kişiyi başkan ilan ettiğini ifade etti. Örgütün, Münbiç Halk Meclisi kurduğunu ve ilçeyi ele geçirmeden federal yönetim oluşturacaklarını anlatan Ebu Sellel, “Tel Abyad örneği tekerrür edecek ve halkımızın evleri ellerinden alınarak, bölge sözde Kürdistan projesine dahil edilecek" diye konuştu. Ebu Sellel, PYD'nin hedeflerine ulaşmak için federal yönetim ilanına dönük hazırlıklarını bildiklerini vurguladı. Yüzde 3 oranında Kürt'ün yaşadığı Münbiç merkez ve çevresindeki Arapların zorla göç ettirileceğini ifade eden Ebu Sellel, “Arapların zorla göç ettirilmesi sonrası Tel Abyad ve Haseke'de olduğu gibi bölgeye Kürt nüfusu yerleştirilecek" ifadelerini kullandı.

70 BİN SİVİL KAÇTI
Ebu Sellel, ilçede halen 150 bin sivilin yaşadığını, 70 bine yakın insanın son çatışmalardan dolayı bölgeyi terk ettiğini söyledi. İnsanların Azez yönüne kaçmak istediğini anlatan Ebu Sellel, “İnsanlar tehlikelerden dolayı el-Bab'a sığınmak zorunda kalıyor. Önümüzdeki günlerde daha önemli göç hareketliliği yaşanacak" dedi.
Editör: TE Bilisim