Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 SONAR, en güvenilir kurumları sordu ve partilerin oy dağılımını ortaya koydu.
26 il­de, 3 bin ki­şiy­le ya­pı­lan araş­tır­ma­ya gö­re; hal­kın % 83.6’sı, “En gü­ve­ni­lir ku­rum TSK” de­di. Sa­ray ise son­dan 2’n­ci…

Halka “Ki­me oy ve­re­cek­si­ni­z” di­ye so­rul­du. AK­P’­nin % 38.1’e ge­ri­le­di­ği gö­rül­dü. CHP % 27.8, MHP % 17.6 çık­tı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istediği başkanlık sistemine vatandaş karşı çıkıyor. “Türkiye başkanlık sistemine geçmeli mi?” sorusuna yüzde 60.3 “Hayır” cevabını verirken, “Evet” diyenlerin oranı yüzde 23.5’te kaldı. Fikir beyan etmeyenlerin oranı da göz önüne alındığında toplumun büyük çoğunluğu mevcut parlamenter sistemi destekliyor.

Seçime 5 ay ka­la ya­pı­lan an­ket, ik­ti­da­rın düş­tü­ğü­nü, mu­ha­lefe­tin yük­sel­di­ği­ni gös­ter­di.

7 Ha­zi­ran 2015’te yapılacak ge­nel se­çi­me ay­lar ka­la araş­tır­ma şir­ket­le­ri va­tan­da­şın nab­zı­nı tut­ma­ya de­vam edi­yor. 2011 seçim so­nuç­la­rı­nı tam bi­len, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Se­çi­mi­’n­de de ay­nı ba­şa­rı­yı ya­ka­la­yan SO­NA­R’­ın son an­ke­ti çar­pı­cı so­nuç­lar or­ta­ya koy­du. Tür­ki­ye ge­ne­lin­de 26 ilde, 3 bin ki­şi ile yüz yü­ze gö­rü­şü­le­rek ger­çek­leş­ti­ri­len an­ket­te AK­P’­nin oy­la­rın­da cid­di dü­şüş göz­lem­len­di. “Bu pa­zar bir se­çim ya­pıl­sa kime oy ve­rir­si­niz?” so­ru­su­na va­tan­daş­la­rın ya­nıt­ları de­ğer­len­di­ril­di­ğin­de or­ta­ya şöy­le bir tab­lo çık­tı:

AKP 38.1, CHP 27.8, MHP 17.6, HDP-BDP 8.2, Ana­do­lu Par­ti­si 3.9…

“TEK BA­ŞI­NA İK­Tİ­DAR OLA­MA­Z”

SO­NAR Baş­ka­nı Ha­kan Bay­rak­çı, so­nuç­lar­la il­gi­li ola­rak “Par­ti­le­rin oy oran­la­rı ge­çen ay ol­du­ğu gi­bi yi­ne cid­di sin­yal­ler ve­ri­yor. Bu oran­lar çı­ka­cak olur­sa AKP 276 mil­let­ve­kil­li­ği ka­za­na­maz. 6 ay­dır üze­rin­de dur­du­ğum hu­su­su yi­ne vur­gu­la­mak is­te­rim. AK­P’­nin tek ba­şı­na ik­ti­da­ra ge­le­me­me­si­nin en ga­ran­ti yo­lu, üçün­cü bir mu­ha­lif par­ti ve­ya par­ti­ler it­ti­fa­kı­nın yüz­de 10 ba­ra­jı­nı ge­çe­rek mil­let­ve­ki­li çı­kar­ma­sı­dır. Ana­do­lu Par­ti­si ve İş­çi Par­ti ile di­ğer ba­zı par­ti­ler­de bu po­tan­si­yel va­r” yorumunu yaptı.

“TSK YE­Nİ­DEN GÜ­VEN TA­ZE­LE­Dİ­”

Bay­rak­çı, şöyle devam etti: “Top­lu­mun yüz­de 83’ü or­du­ya gü­ven­di­ği­ni söy­lü­yor. Geç­ti­ği­miz yıl­lar­da bu oran yüz­de 65’le­re ka­dar in­miş­ti. Cum­hur­baş­ka­nı­’nın yüz­de 51 ile al­tın­cı sı­ra­da ol­ma­sı da hayli ilginç. Hal­kın baş­kan­lık sis­te­mi­ni is­te­me­yi­şi yi­ne çok net ve çar­pı­cı bir so­nuç… Özel­lik­le Cum­hur­baş­ka­nı ve AK­P’­nin, son 5 yıl­dır top­lu­mu bu yön­de yön­len­dir­me gay­ret­le­ri­ne rağ­men, ba­şın­dan be­ri halk yüz­de 60 ila 67 ara­sın­da de­ği­şen oran­lar­la baş­kan­lık sis­te­mi­ni ka­rar­lı­lık­la is­te­mi­yor. 5 yıl­dır bu ko­nu­da ya­pı­lan tüm an­ket­ler ay­nı so­nu­cu ve­ri­yor.”

AKP’nin oyları mum gibi eriyor



Erdoğan’a sadece oy verenler güveniyor


Editör: TE Bilisim