Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen çözüm süreci ile ilgili toplantıya katılan Baskın Oran yine çok tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında 30 yıldır devam eden terörle mücalede dönemini ‘savaş’ olarak niteleyen Oran, bu sürecin sonuna gelindiğini savunarak “Yıllardır süren bu savaşta TSK’nın kaybı 7 bin 928, PKK’nın kaybı 22 bin 101 kişiyi buldu. Bu savaş içimizi kemiren bir olaydır. Bu durumdan dolayı yıllarca göç etti insanlar” dedi. Çözüm sürecinin aşamalarından uzun uzun bahseden Oran, “Sürecin ilk aşaması çok güzel gidiyor. Ama ikinci aşaması ile ilgili bizim de tedirgin olduğumuz kısımlar var. İki tarafta hasta oldu, kan kaybetti. Artık barışın egemen olması lazım” dedi.

ÖLÇÜYÜ KAÇIRDI

Soru ve cevaplar bölümüne geçildiğinde sözünün kesilmesini gerekçe göstererek defalarca söyleşiye son vermek isteyen Oran, sunucu Ayhan Ongun’un ricası ile toplantıya devam etti. Tartışmalı gecen söyleşiyi bazı vatandaşlar ise terk etti. Bir kadının sorusuna Oran, “Siz yalan söylüyorsunuz, iftira atıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

“ATATÜRK YARI FAŞİSTTİ”

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Soru cevap bölümünde Ulu Önder Atatürk’e ‘yarı faşistti’ sözleri ise bardağı taşıran son damla oldu.
“Atatürk’te yarı faşistti” sözlerine sinirlenen bir vatandaş, “Sen Atatürk’e faşist diyemezsin” diyerek tepki gösterdi. Bir anda gerilen toplantıda iki grup arasında tartışma yaşandı. Oran’a söz verildiğinde ise konuşmayacağını söyleyerek toplantıya son vermek istedi. Daha sonra tekrar konuşmaya başlayan Oran, tekrar sözü kesilince, “Formata uyulmadığı takdirde tek kelime duyamazsınız benden. Toplantı bitmiştir” dedi.

Konuşmasına devam eden Oran, sözünün tekrar kesilmesi üzerine tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar salonu terk ederken, toplantı salonunun önünde devam eden tartışmaların ardından Oran söyleşisini bitirerek poliskorumaları eşliğinde toplantı salonundan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim