Cumhurbaşkanlığı filoya 38 araç daha katıyor

Garajında 268 araçlık dev bir filo bulunduran ve araçlarının sadece yıllık yakıt masrafı 3.4 milyon lirayı aşan Cumhurbaşkanlığı önümüzdeki yıl tam 38 yeni araç daha alacak. Sözcü’nün haberine göre, hükümetin Meclis’e gönderdiği 2018 yılı bütçe yasa tasarısına göre, Cumhurbaşkanlığı’nın önümüzdeki yıl araç filosuna dahil edeceği yeni araçlardan 10’u özel zırhla donatılmış taşıtlardan oluşuyor. Bu taşıtlardan 8 tanesi bütçedeki fiyat sınırlamasına tabi olmayacak. Cumhurbaşkanlığı zırhlı araçların yanı sıra 14 binek otomobil, 4 minibüs, 2 panelvan, 6 otobüs ile biri 12 tonluk diğeri 17 tonluk 2 kamyon satın alacak. Cumhurbaşkanlığı bu yıl da bütçe kaynaklarından 46 adet yeni taşıt satın almıştı.

4 BİN 500 YENİ ARAÇ

Önümüzdeki yıl alınacak 38 yeni araçla birlikte Cumhurbaşkanlığı’nın araç filosundaki taşıt sayısı 268’den 306’ya çıkacak. Sarayın mevcut araç filosunda 2 limuzin, 14 zırhlı araç, 28 adet 4×4 cip, 6 ambulans, 2 itfaiye, 83 Volkswagen, 33 Mercedes, 10 Audi marka araçlar da bulunuyor. Bütçe verileri kamunun bu yıl araç alımında kısmi bir daralmaya gideceğini de gösteriyor. Bu yıl 5 bin 881 yeni araç alan Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların da aralarında olduğu genel bütçeye tabi kamu kuruluşlarının önümüzdeki yıl ise toplamda 4 bin 500 yeni araç alımına izin verildi.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Ancak bu kural Diyanet İşleri Başkanlığı’na işlemedi. Bu yıl 26 yeni taşıt satın alan Diyanet, önümüzdeki yıl araç filosunu 35 yeni araçla daha da büyütecek. Gelecek yıl Diyanete 35 yeni araç alınırken TBMM’nin 10, Başbakanlık’ın 7 yeni araç alımına izin verildi. Kamunun bu yıl satın alacağı 4 bin 500 aracın bin 600’ü Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilecek ambulanslardan oluşuyor. Bu taşıtların dışında Sağlık Bakanlığı sağlıklı toplum projesi adı altında 50 bin adet yeni bisiklet de satın alacak.

(Kaynak: Halk TV)

Editör: TE Bilisim