İlk gösterimi basın mensuplarıyla birlikte izleyen Meral Akşener, İYİ Parti reklamı konusunda da büyük övgü aldı.



Gösterime giren filmde "Son Jedi" Luke Skywalker ölerek yerini bir kadına bırakıyor ve "Kadın Son Jedi" oluyor. Yine filmin bir çok sahnesinde kadın liderler doğru kararlar veriyor.



Hürriyet Gazetesinden Deniz Zeyrek ve Yeniçağ Gazetesinden Ahmet Takan'ın da köşelerine taşıdıkları reklam basın mensupları tarafından da beğenildi.



Deniz Zeyrek'in yazısının ilgili bölümü şöyle...



"‘STAR WARS’ çılgınlığı yeniden başladı. “Son Jedi” isimli film, 13 Aralık günü vizyona girdi.

O sabah CNN Türk’te yayınlanan ‘Parametre’ programında filmi akşam izleyeceğimi söylemiştim. Evimizin Y kuşağı temsilcisi, arkadaşlarıyla çok önceden bilet almıştı. Biz sinemaya gitmeyi planlarken, telefonum çaldı. Arayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde idi. Muhabirlik yıllarından tanışırız.

İyi reklam

Aramızda şöyle bir diyalog geçti:

 

- Akşam işin var mı?

 

- ‘Star Wars’ izleyeceğim.

 

- Ben de Sayın Genel Başkan ile birlikte ‘Star Wars’ izlemeye davet ediyorum.

 

- Bilet var mı? Son dakikada bilet bulmak zor olur.

 

- Biz biletleri aldık. Sen de mısır alırsın.

 

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Bir siyasi liderin Y kuşağı gençler gibi o filme vizyona girdiği gün gidecek olması ilginç geldi. Kabul ettim. Buluştuğumuz sinemanın önünde ciddi bir ‘Star Wars’ kalabalığı vardı. Gençlerin fazlalığı dikkat çekiyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bazı parti yöneticileri ve gençlerle birlikte gelince kalabalık daha da arttı.

Salonda Meral Akşener’in yanına oturdum. İki yıldan beri ilk defa sinemaya gittiğini söyledi. Bakanlık yaptığı dönemde bile hafta sonları sinemaya gidebildiğini anlattı ve “Ülkenin ve gündemin yoğunluğundan iki yıldır böyle şeyler yapamıyoruz” dedi.



Fox TV’den İlker Karagöz“İlk gittiğiniz filmi, kiminle gittiğinizi hatırlıyor musunuz”diye sordu. Akşener, “Evet, 1978’de eşimle birlikte gittik”dedi. Filmin ismini hatırlayamadı. “Kesin Yeşilçam filmidir” dedim ama Amerikan filmiymiş.

Salon karardı, perde aydınlandı. ‘Star Wars’un sembolü ışın kılıcının önce sesi duyuldu, ardından mavi ışığı göründü. Ekranda İYİ Parti’nin sembolü belirdi. Filmin “Güç sizinle olsun” sloganından esinlenmiş “Güç İyilerin yanında olsun” yazısı çıktı. Film bittikten sonra Akşener’e “Nasıl buldunuz?” diye sordum. Günümüze uyarlanabilecek çok fazla replik olduğunu vurgulayarak “Mesajı aldım, mesaj alındı” dedi. Filmde “iyiler” tarafında kadınlar hep ön plandaydı. Akşener,partisinin kadınlardan çok ilgi gördüğünü anlattı ve filmdeki kadın vurgusunun da önemli bir detay olduğunu söyledi.

Belli ki İYİ Parti, kadınlardan sonra gençleri hedef kitlesi olarak seçmiş. Reklamcı değilim ama çoğu 15-25 yaş arası yaklaşık 5 milyon insanın izlemesi beklenen efsane bir filme, filmin öne çıkan unsurlarıyla reklam vermenin, akıllıca bir fikir olduğunu düşündüm. Sinemadan çıkıp arabalara doğru yürürken, o sırada sinemada ya da sinemanın bulunduğu AVM’de bulunan bazı gençlerin, Akşener’e eşlik eden oyuncu Mehmet Aslan’la fotoğraf çektirdiğine tanık oldum. Akşener’in filmi Aslan’ın da aralarında olduğu genç partililerle izlemesi de ayrı bir mesajdı"





Reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.



Editör: TE Bilisim