Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Muş’un Varto ilçesine bağlı Kaynarca köyünün Kulan mezrasında yaklaşık 2 ay önce düzenlenen PKK şehitliğinin önündeki çadırlara operasyon yapıldı.
PKK çadırları jandarma tarafından yıkıldı. Köy ve ilçe merkezinde yapılan operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı.

PKK BAYRAKLARI İNDİRİLDİ

Varto'da yaklaşık 5 aydır düzenlemesi yapılan ve 2 aydır PKK şehitliği olarak adlandırılan yere jandarma operasyon yaptı. Kulan Mezrası yakınlarındaki PKK sempatizanları tarafından PKK mezarlığı kuruldu. Olayları takip eden emniyet güçleri sözde şehitlik önüne kurulan çadırları yıkmak ve dikilen PKK bayraklarını indirmek için sabah saatlerinde operasyon başlattı. Şafakla birlikte harekete geçen jandarma komanda birlikleri, PKK mezarlığı önündeki çadırlara müdahale etti.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Zırhlı araçlar ve gaz bombaları ile yapılan müdahale sonrası bölgede bulunan PKK’lıların kırsala kaçması nedeniyle çatışma çıkmadı. Jandarma çadırda bulunan 7 kişiyi gözaltına alırken, çadırları yıkarak PKK bayraklarını indirdi.

Jandarma bölgeden çekilirken, Varto ilçe merkezinde ise Kobani bahanesiyle geçen hafta olay çıkartan göstericiler için operasyon başladı. Polis yaptığı operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı.



Daha fazlasını oku: Jandarma PKK şehitliğini bastı! - Yaşam Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/jandarma-pkk-sehitligini-basti_496641.html#ixzz3Grq9Uuf3 
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Editör: TE Bilisim