Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro müjdesi. Müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Faruk Çelik, sadece belediyelerdeki değik, tüm sözleşmeli personelin kadroya alınacağını söyledi. Faruk Çelik, Kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro müjdesi konusunda topun Bakanlar Kurulu'nda olduğunu kaydetti.

Bakan Faruk Çelik, taşeron uygulaması konusunda yeni bir düzenleme getireceklerini ifade ederek, "Yeni düzenlemeyle kamuda, KİT'lerdeki ve özel sektördeki uygulamalar bir arada değerlendirilecek. Özellikle taşeron çalışan tanımı netleşecek. Sonuçta asıl işveren çalışanıyla alt işveren çalışanının hakları eşitlenecek" dedi.

Faruk Çelik, sayıları yaklaşık 18 bini bulan sözleşmeli belediye personelinin kadro beklediğini hatırlatarak, "Sadece onlar değil, kamudaki diğer sözleşmeliler de kadro istiyor. Özellikle 5393'lüler beni de bu konuyu gündeme getirmem nedeniyle sürekli izliyorlar. Sizden alacakları haberleri bekliyorlar.

Bu arkadaşlarımız için en son partimizin Kızılcahamam kampında Sayın Başbakanımız talimat verdi, kadroya geçirilmeleri ile ilgili olarak. Biz de sadece belediye çalışanları ile ilgili değil, diğer tüm sözleşmeli çalışanları da kapsayacak şekilde Bakanlık olarak hazırlığımızı tamamladık.

Bu konuda ilk Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yaparak, bilgi vereceğim. Bakanlar Kurulu kararı alınarak bir sonuca ulaşılacağını ümit ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim