TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

Kandil'den yeni bir poz daha geldi. Bu kez masada Murat Karayılan, Gültan Kışanak, Pervin Buldan ve Sabri Ok var. 

Terörist başı Öcalan'ın mektubunu teslim alan Murat Karayılan ile poz veren Gültan Kışanak'ın 'neşeli'hali objektiflere bu şekilde yansıdı. 

kandil_karayilan_sirri-süreyya_gültan-kişanak_pervin-buldan.jpg

FOTOĞRAFTAKİLER : Ronahi Serhat, Pervin Buldan, Murat Karayılan, Sırrı Süreyya Önder, Sülbüs Peri, Gültan Kışanak ve Sabri Ok... Objektiflere poz veren BDP heyeti içinde, daha önce PKK'lılarla kucaklaşması ile gündem olan Gültan Kışanak'ın mutlu hali dikkat çekti.


5 SAYFALIK MEKTUP

Kandil, bebek katili Abdullah Öcalan'ın mektubunun kendilerine ulaştığını açıkladı. Dün Kandil'e giden BDP heyeti terörist Murat Karayılan ile biraraya gelip mektubu teslim etti.

5 sayfalık üçüncü mektubun PKK'nın eline ulaşmasının ardından BDP'liler Kandil'den ayrıldı. 
Kandil'den mektuba dair gelen açıklamada ise şunlar söylendi;

-"14 Nisan günü Önderliğimizle görüşen BDP Heyeti, Önderliğimizden aldığı mektubu bizlere ulaştırmıştır. Önemli bir kararlaşma sürecini ihtiva eden mektup ve sürece ilişkin yapılacaklara dair önümüzdeki günlerde tarafımızdan bir basın açıklaması yapılacaktır. Saygı ile duyurulur".

Kandil yönetiminin Öcalan'dan gelen mektubu acil olarak değerlendirmeye aldığı öğrenildi. 

ŞİMDİYE KADAR 3 MEKTUP GİTTİ

İmralı canisinin Kandil'e gönderdiği ilk mektup 1 Mart günü BDP ve DTK'li heyet tarafından PKK'lılara teslim edilmişti. 20 sayfadan oluşan ilk mektubu değerlendiren Kandil birinci cevabi mektubunu 13 Mart günü göndermişti. 

Kandil, Avrupa ve BDP'nin görüşlerini alan Öcalan'ın Diyarbakır Nevruz'unda verdiği tarihi mesaj ardından 23 Mart günü ateşkes ilan etmişti. 5 Nisan günü ikinci mektubu teslim alan PKK yönetimi, 8 Nisan günü Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan BDP heyetine 6 sayfalık cevabi mektubunu teslim etmişti. Bu son giden üçüncü mektuptu. 

Editör: TE Bilisim