Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Kandıra yolunda, bazı siyasi ve organize çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi'nin karşısına yaptırılan ve cezaevi kampusüne dönüştürülen T tipi cezaevinde, saat 21.00 sıralarında olaylar çıktı.
NAKİL GECİKİNCE YATAKLARI ATEŞE VERDİLER

İzmit-Kandıra yolunun 20’nci kilometresinde bulunan Kandıra T Tipi Cezaevi'nin A 28 koğuşunda kaldıkları belirtilen adli suçlular, iddiaya göre başka cezaevlerine yapılması gereken nakillerinin gecikmesi nedeniyle bağırıp slogan atarak içerideki yatak, battiye ve yorganları ateşe verdi.

YARALANAN OLMADI

Olay üzerine cezaevinde alarm verildi. Güvenlik önlemleri arttırılırken itfaiye ve sağlık ekipleri de cezaevine giriş yaptı. Yol kenarından bakıldığında cezaevinde alev ve duman görünmemesine rağmen, itfaiye ekiplerinin duvarların arkasındaki binalarda söndürme çalışmaları yaptığı belirlendi. Olayda herhangi bir yaralanan olmazken yangın çıkaran koğuştaki mahkumlarla görüşmelerin başladığı belirtildi.

MAHKUMLAR İKNA EDİLDİ

Cezaevindeki olay saat 22.45 sıralarında sona erdi. Koğuşları ateşe veren mahkumların başka cezaevlerine nakillerinin kısa sürede tamamlanmasına tepki olarak gerçekleştirdikleri belirlenen olayla ilgili görüşmeler sonunda mahkumların ikna edildiği belirtildi.

İlerleyen saatlerde Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan da cezaevine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Cezaevi çevresindeki güvenlik önlemleri normale dönerken itfaiye ve sağlık ekipleri cezaevinden ayrıldı.

3 MAHKUM DUMANDAN ETKİLENDİ

Bir koğuştaki mahkumların eşyaları ateşe verdiği Kocaeli T Tipi Cezaevi’nde yetkililerden bilgi alan Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, çıkışta gazetecilere üç mahkumun dumandan etkilenerek tedavileri için hastaneye götürüldüğünü söyledi. Kaymakam Erdoğan, konuyla ilgili detaylı açıklamanın ise bugün Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yapılacağını belirtti.

DİSİPLİN İŞLEMİ BAŞLATILDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, 1 Nolu T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nda yangın çıkması ve 3 mahkumun dumandan etkilenmesine ilişkin, ilgililer hakkında disiplin işlemlerinin başlatıldığını bildirdi.

Savcı Küçük, yaptığı açıklamada, Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'nda yangının, 3 kişilik A-28 koğuşunda kalan mahkumların burada battaniye yakması sonucu çıktığını belirtti. Yangının münferit bir olay olduğunun altını çizen Küçük, "Ne olayı gerçekleştirenlerin ne de diğer mahkumların olumsuz bir durumu var. İlgililer hakkında derhal disiplin işlemi başlatılmıştır" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim