Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesindeki madende yaşanan su baskınında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada göçük meydana geldiği ve su tahliyesinin durduğu öğrenildi. 
 
 Ermenenk’teki maden ocağında 18 işçinin mahsur kaldığı facianın 3. gününde işçilere ulaşmak için su tahliyesi devam ederken, gece göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle su tahliyesinin durduğu öğrenilirken, madencilerin yapacağı incelemenin ardından itfaiyecilerin su tahliyesine devam edebileceği bildirildi. Göçüğün meydana geldiği günden bu yana bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde maden ocağına gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 3 bakanın madendeki göçükle ilgili açıklama yapması bekleniyor.


Editör: TE Bilisim