PKK törer örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan, sürecin başarıyla sonuçlanması halinde Türkiye'ye dönerek siyasi bir rol oynamak istediğini açıkladı.


New York Times Gazetesi'ne konuşan terörist Murat Karayılan, silah bırakma ile ilgili bir soruya "Bu, sürecin sonunda konuşulacak konudur" yanıtını verdi.

"Sorunları barış ve diyalog yolu ile çözmek istiyoruz" diyen Karayılan, "Kürtleri eşit vatandaşlar olarak kabul etmezlerse, sorun çözülemez" ifadesini kullandı.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

PKK yöneticisi "Kürt haklarının geliştirilmesinde siyasi bir rol oynamak istiyorum" dedi.

“Çözüm süreciyle” ilgili olarak Erdoğan’ın stratejisine eleştiriler yönelten Karayılan, “Süreç daha ciddi bir yaklaşım gerektiriyor. Erdoğan konuya ciddi bir şekilde yaklaşmıyor; derin tarihi anlamıyor. Herkes şunu iyi bilmeli ki gerilla güçlerimiz bugüne kadar mücadelesini başarılı bir şekilde sürdürmüştür” ifadelerini kullandı.

“Problemlerimizi barış ve diyalog yoluyla çözmek istiyoruz. Biz buna inanıyoruz” diyen KCK lideri, “Kürtlerin eşit vatandaşlar olarak kabul edilmemesi durumunda problemin çözülemeyeceğine” dikkat çekti.

Makalede, KCK liderinin Suriye’de PKK’ye yakınlığıyla bilinen Demokratik Birlik Partisi (PYD) üzerinde de etkili olduğu ifade edilirken, Kürtlerin çoğunluğunun, Türkiye’nin ABD ve Batı ile olan ilişkisinin kendilerinin zararına olduğunu düşündüğü belirtildi.

Karayılan ise, “Suriye’de, Kürtler daha laik ve demokratik grupları temsil ediyor. Fakat Batı, Türkiye ile olan ilişkisinden dolayı Suriye’deki Kürtlerle ilişkisini geliştirmiyor” değerlendirmesine bulundu.

Savaşın bitmesi durumunda Türkiye’ye dönmeyi umduğunu ve burada Kürtlerin haklarının geliştirilmesi için siyasi bir rol üstlenmek istediğini söyleyen Karayılan, “Şiddeti bir kenara koyduktan sonra demokratik bir toplumun kurulması gerekecek” dedi. Karayılan, “Eğer bu gerçekleşmezse, o zaman büyük bir savaş olacak” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim