Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Yakında birlikte ihaneti bitirecek, sosyal ve siyasal depremlerle ülke sarsılacak, biriken gerçek milli enerji, millete hayat verecektir. Doğru şeyler yapalım,kendimize güvenelim, kendimize, milletimize, hareketimize ve geleceğimize sahip çıkalım. Dünyada karizmatik liderlik dönemleri arızi,kolektif liderlik dönemleri kurumsal ve kalıcıdır.Sosyal ve siyasal olayları kişiler üzerinden anlamlandırmak çoğu kez hatalı sonuçlar ortaya çıkarır. Şahıslar üzerinden değil fikirler üzerinden tartışma yapılmalıdır.Şahıslar fani dava fikirler ve idealler kalıcıdır.Karizmatik liderlik Allah vergisidir. Kolektif liderlik sosyal, siyasal ortak aklın başarısıdır.

Allah resulü tüm Müslümanların geçmiş ve ebedi lideridir. Efendimiz "hepiniz çobansınız herkes güttüğü sürüden mesuldür" diyerek herkese kendi çapınca, yeteneğince liderlik görevini emrediyor. Türk milliyetçilerinin efsanevi lideri, başbuğ Alpaslan Türkeş, karizmatik bir liderdir.Dünya durdukça, Türk milliyetçilerine, onun karizmatik liderlik yeteneği, verdiği fikirleri, yol gösterecektir. İnanç akidemizin peygamberi, doruk insan sevgisi, efendimiz, Hz. Muhammet Mustafa (SAV) fani, ama ona inen dinin emirleri ve onun sünneti hareket ve düşünce metodumuzun kaynağını oluşturur.

Başbuğ Alpaslan Türkeş bir daha dünyaya gelmeyecektir. Ama onun Ülküsü, fikirleri, Türk milleti yaşadıkça, gerçek evlatları olan,Türk milliyetçisi Ülkücüler tarafından, savunulmaya, baş tacı edilmeye, ruh ve mana iklimine kaynaklık etmeye, devam edecektir. MHP genel başkanı, örnek insan, dürüstlük abidesi, ideal sevda adamı, sayın genel başkanımız,Türkmen beyi Devlet Bahçeli,bugün MHP genel başkanıdır.Allah uzun ömür versin, o makamda mutlaka er veya geç ayrılık noktasına gelecektir.O makamda daha sonra başka bir genel başkan oturacaktır.

Türk milliyetçileri o makamlarda oturanları, harekete hizmet edenleri, saygı ve minnetle hatırlayacaktır.Bugün Türk siyasetinin geçirdiği, değerler erozyonu, toplumun tüm kesimlerini, etkisi altına almıştır. Kahredici, kokuşmuşluk tüm hayata sirayet etmiştir.Bu toplumsal yozlaşma, kirlilik sebebiyle,gerçek bugün anlaşılmasa bile, yarınlarda temiz insan, Türkmen beyi Devlet Bahçeliyi takdirle ve minnetle anacaktır. Dün başbuğumuzu takdir etme erdemini gösteremeyenler, bugün sayın genel başkanımızı takdir edebilirler mi? MHP genel başkanlığı koltuğunda bugün yarın kim oturursa otursun Başbuğ mutlaka her zaman aranacaktır.

Sayın genel başkan Devlet Bahçeli beyden sonra,o makamda er veya geç aranacak ve takdir edilecektir.Ama vefanın kıymetlisi, sağlığında, onu görme, erdem ve ferasetine sahip olmaktır. İşte hayatta iken takdir edebilme bahtiyarlığına erişenler olmak, en büyük insani öngörü ve mutluluktur. Herkes kendi davranışları ile er veya geç anılacaktır. Birileri hırsızlık soruşturmaları ile birileri katlettikleri askerlerle, ama Devlet Bahçeli dürüstlük,milli duruş ve adamlık abidesi olarak dünya durdukça, Türk İslam ülküsünü, savunanların gönüllerinde,hatıralarında, minnetle, selametle saygı ile hatırlanmaya devam edecektir.

Tıpkı efsane Başbuğ gibi, Yazıcıoğlu ve daha niceleri gibi hatırlanacaktır. Artık herkes yerinden,mahallinden ve hanesinden, yeni liderler takımı oluşturmaya, hepimiz birer lider olmaya,Ülkücü ortak aklı harekete geçirmeye mecburuz.

Akıllı insan kendi aklını, daha akıllı insanlar başkalarının aklını, karar ve hareket süreçlerine dahil edebilenlerdir. İdeolojik ve siyasal hareketlerde, fikirlerin liderliğini, kalıcı ve kurumsal kılmak, kalıcı başarı öykülerini hayata geçirir.Ülkeyi işgal etmek isteyenler, o zaman bizi birer birer yok etmedikçe, zihin işgalinde geçici başarılı olsalar da, mağlup olmak zorundadırlar. Ülkeyi bir şahsı teslim alarak, onun zaafları üzerinden işgal niyeti, mutlaka kolektif liderlik anlayışı ile engellenebilir. Dünyada gelinen yeni nokta, artık karizmatik liderlik değil, kolektif birlikte liderlik dönemidir.

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim