Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi M.A.'nın katil zanlısı yakalandı. İfadesinde suçunu itiraf eden zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kars'ta öldürülen M.A.'nın katil zanlısı yakalandı. Suçunu itiraf eden ve ismi açıklanmayan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı hakkında gerekli açıklamayı bugün yapacağını ifade eden Kars Valisi Eyüp Tepe, güvenlik nedeniyle şahsın Erzurum'a gönderildiğini belirtti.

Vali Tepe konuyla ilgili şunları söyledi:
"1 haftadır Kars gündemini meşgul eden faili bugün (dün) akşam saatlerinde yakaladık. Tabi ki olayın adli boyutu vardı. İfadeler ve arkasından tutuklanması neticesinde hem failin güvenliği açısından hem ailesinin güvenliği açısından tutuklayıp Erzurum'a gönderdik. Şu an Erzurum'a varmıştır veya varmak üzeredir. Olayla ilgili detaylı açıklamayı yarın (bugün) yapacağım. Yani bizim için tabi ki bir teselli. Yoksa çok da mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz ama en azından katilini bulduğumuz için teselli buluyoruz. Bilgiler bende var ama tabi ki failin ailesinin durumunu ve diğer faktörleri de dikkate alarak şu anda onlarla ilgili tedbirleri alıyoruz. O yüzden şu an detaylı açıklama yapmak doğrusu uygun olmaz. Sabah ben her türlü detayını sizlerle paylaşacağım. Başka gözaltı yoktur."

''ARTIK HUZUR İÇİNDE UYUYACAK''

Küçük çocuğun yakınlarından Burhan A. duygularını şu cümlelerle ifade etti:
“Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Ben hep demiştim M., huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu sonuca vardık. İnsanlığın yüzkarası yakalanmıştır ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslıya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. M.'nin adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'M.'nin amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Artık M. de huzurlu, Türkiye de huzurlu. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir. Şimdilik böyle artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz."

Kars esnafı da katilin yakalanmasını sevinçle karşıladı. Vatandaşlar, yürek yakan bu olayın ardından katilin yakalanmasının herkesi sevindirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli


Editör: TE Bilisim