Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konsere Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, ilçe Ocak Başkanları, parti il ve ilçe teşkilatları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve on binlerce vatandaşımız katıldı. 

Programda bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz şöyle konuştu. "Ülkü Ocakları'nın öncelikli amacı bir eğitim ve kültür vakfı olması nedeniyle de gençlerimizin kendilerini doğru ve iyi bir şekilde yetiştirmelerine katkı sunmaktır. Çünkü içinde bulunduğumuz dönem teknolojik gelişmelerin ve bilimsel çalışmaların hız kazandığı, sürekli olarak değişimin ve dönüşümün yaşandığı bir dönemdir.

Bu kapsamda çağa ayak uyduramayan, yaşanan gelişmeleri kendi sistemlerinde paralel olarak uygulamayan hatta kendi ihtiyaçlarına göre geliştirmeyen milletler geri kalmaya ve diğer ülkelere bağımlı kalmaya mahkumdur. Onun için araştıran, sorgulayan, sonuçlar ve buna ilişkin çözüm önerileri ortaya koyan milli ve müreffeh Türkiye'nin mimarları olacak gençler yetiştirmek lazımdır. Bu kaynak Türk Gençliğinin içinde vardır. Ülkü Ocakları olarak eğitim-öğretim alanında hayata geçirdiğimiz projelerle Türk Milleti'nin ihtiyacı olan kadroları yetiştirmek adına var gücümüzle çalıştığımızı belirtmek istiyorum.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Gençlerimizi kendi kirli emelleri ve siyasi oyunlarına meze yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi tekrar vurgulamak istiyorum. Gençlerin Yusuf Has Hacip'in "Bilgi öğren, anlayışlı ol, yaşa akıl ile. Bilerek iş gör, sözün doğru olsun, Öğrenmeye devam et, gününü boş geçirme" sözünü hiç unutmamalarını, tarihe damga vurmuş devlet büyüklerimizi örnek alarak ilim irfan yolunda durmadan çalışmalarını istiyorum. Aydınlık Türkiye'nin geleceği sizlersiniz. Kendinizi geliştirmek ve ülkemizin sorunlarına çözüm bulmak adına yapacağınız her türlü çalışmanın, hazırlandığınız projelerin sonuna kadar destekçisiyiz. Hepinize inanıyor ve güveniyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum" dedi.

Son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Kılavuz Ülkücü Gençliğin yaşanabilecek provokasyonlara karşı dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparken sözlerini şöyle sürdürdü. " Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler adeta yüreğimizi dağlamakta, içimizi acıtmaktadır. Türkiye bu hale nasıl gelmiş veya getirilmiştir? Askeri karargahın içindeki Türk bayrağı indirilmiş, adeta kanlar dökülerek yazdırılmış 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazıları dağlardan, taşlardan sildirilmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içerisinde devletimizin adı dahi devletin hafızalarından yok edilmeye çalışılmaktadır. İktidarın da göz yumduğu vatan hainleri son olarak Bingöl'de şehrin ortasında Emniyet Müdürümüze ve kahraman polislerimize saldıracak kadar cesaretlenmiştir. Binlerce vatandaşımızın katili olan bir caninin annesinin adı okula verilmiş, devlet buna sessiz kalmıştır. Bu acı hadiseler Ülkücü Hareket tarafından yakından takip edilmektedir. Milletimiz ve devletimiz adına yaşanan tüm bu gelişmelerin muhasebesi gerektiğinde elbet yapılacaktır. Bu olaylar çerçevesinde bizi kavgaya çekmek, bölünme yolunda kurdukları hayalleri daha çabuk gerçekleştirmek isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır.

Az önce vurguladığım üzere Ülkü Ocakları kendini ilim ve kültür yuvası olarak tanımlar. Bu nedenle hiç bir şart altında çatışmaya, kavgaya buna benzer hadiselere alet olmayacak, vatanımızı müdafaa mecburiyetine düşmediğimiz müddetçe olayların içinde bulunmayacağız. Sokaklarda olmayacağız. Kuru gürültülere pabuç bırakacak ve çapulculara karşı geri adım atmayız. . Ülkücüler devlet yönetmeye, milletine hizmet etmeye taliptir. Devletimizin ve milletimizin bekası için üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve gerektiğinde yapacağız. " ifadelerini kullandı.

Kılavuz'un konuşmasını tamamlamasının ardından Ahmet Şafak bir konser verdi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ayrıca Tokat Ülkü Ocakları'nın devir teslim törenini de gerçekleştirdi. Vatani hizmetini yerine getirmek üzere askere gidecek olan Onur Çalışkan görevini Ahmet Yay'a devretti. Genel Başkanımız Olcay Kılavuz yaptığı konuşmada "Onur Çalışkan'a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederim. Allah vatani hizmetini yapıp sağ-salim bir şekilde dönmeyi nasip etsin. Görevi yeni devralan Ahmet Yay'a bundan sonraki görevinde başarılar dilerim." dedi.

Editör: TE Bilisim