Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İstanbul'dan Ankara'ya döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı'na giderken İskitler'de lastikçi esnafını ziyaret etmesine değinerek, "Esnaf ziyareti yaptım, bu da gitmiş hemen esnaf ziyareti yapmış, beni takip et Erdoğan" diye konuştu.

Erdoğan'a canlı yayında tartışma çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, Man Adası belgelerinin doğrulandığını belirtti. Kılıçdaroğ'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'RECEP BEY Mİ BENİM ADIM? BENİM ADIM KEMAL KILIÇDAROĞLU'


Man Adası belgelerine defalarca sahte dediler. Savcının iddianamesinden bir bölüm okuyorum: "CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından teslim edilen dekontlar üzerinde yapılan incelemede, dekontlardaki para hareketleriyle Halkbank'tan gelen yazıda MASAK'tan gelen rapordaki belgeler aynı belgeler" diyor. Recep Bey'e soruyorum, istifa edecek misin? Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa bir dakika o koltukta oturmazsın! Sahte diyordun, avukatın da sahte diyordu, yandaşların da sahte diyordu. Verdik savcıya, hiçbirisinin sahte olmadığı çıktı ortaya. Biz zaten 50 sefer araştırmadan çıkartır mıyız? Recep Bey mi benim adım? Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu.

Obama seni anlatır, YPG seni aldatır, PKK seni kandırır, Nusra seni kandırır ama bu kardeşinizi kimse kandıramaz. Basit bir soru sordum. Hangi şirketi sattın? 1 sterline kurulan bir şirkete 15 milyon dolarlık hangi şirketi sattın? Şerefin ve namusun varsa bu soruya cevap verirsin. Benim sorduğum sorulara şeref ve namus sahibiysen, oturur adam gibi cevap verirsin. Niye kaçak güreşiyorsun? Neden cevap vermiyorsun? Ben biliyorum neden cevap vermediğini. Hangi dümenleri çevirdiğini biliyorum. Sen bana otur, adam gibi cevap ver. Kaçak güreşme.

Kerkük'ün bizim için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Onlara her zaman her ortamda destek verdik. Biz onların yaptığı gibi laf ebeliği yapmıyoruz. Kerkük'te Türkmenler sistemli bir şekilde öldürülüyor. Recep Bey duysun, Dışişleri Bakanı da duysun. Ocak ayı içinde 2 değerli Türkmen lider öldürüldü. Hükümetten bir laf duydunuz mu? Recep Bey bir şey söyledi mi? Haberi bile yoktur.

'BU MÜCADELE ERDOĞAN'IN MÜCADELESİ DEĞİL, ORDU HEPİMİZİN ORDUSU'

Ordumuzun Afrin'de yaptığı harekatı destekledik, ilk günden itibaren. Afrin'de zor şartlarda mücadele ediliyor. Bu mücadele Erdoğan'ın mücadelesi değildir. Ordu hepimizin ordusudur. Bunu adı vatani görevdir, parti görevi değil. Şimdi siz vatani görevi parti görevine dönüştürmek istiyorsunuz. Buna izin vermem, kusura bakma.

Son 15 yılda Türkiye'nin DNA'sı ile oynandı, ordu ve Milli Eğitim'de. Darbeyi kim yaptı, FETÖ'nün ordu içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı terörist diye hapse attılar. Hangi şerefsizler terörist diye hapse attı?

'SEN TÜRKİYE TARİHİNİN EN KORKAK ADAMISIN'


Neymiş Recep bey kahramanmış, ne kahramanı ya. Kendi toprağından türbesini IŞİD'den kaçıran adamdan kahraman mı olur? Sen Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın. İnsan kendi toprağından kaçar mı? Süleyman Şah türbesini yaparken IŞİD'le işbirliği mi yaptın?  Sevgili Recep Bey gözlerinden öperim, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD'le işbirliği mi yaptın, IŞİD'den korktun mu?

Bana saldıranların başında PKK geliyor. PKK hiç bir siyasi lidere saldırmamıştır. PKK bana saldırdı, terör örgütü, sana saldırmadı. Sen gittin onunla İmralı'da masaya oturdun. FETÖ örgütü bana saldırdı, hakkımdaki fezlekelerin çoğunu onlar hazırladı. Üç İŞİD'li saldırdı en son Adalet Yürüyüşü'nde.

ABD'nin terör örgütüne silah vermesi asla ve asla kabul edilemez. Bir devletin terör örgütünü desteklemesi kabul edilemez. Bizimle müttefiklik ilişkilerinizi sürdürecekseniz bunu kabul etmiyoruz. Bu konuda alınacak her kararı destekleyeceğiz.

(Kaynak: Sputnik)



Editör: TE Bilisim