Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Adalet yürüyüşünün zamanı tartışılabilir, yürüyüşü desteklemeyebilirsiniz ama tarihin en büyük insan hakları eylemlerinden biri olarak anılacaktır.

Yüzbinlerce insan 25 gündür 400 km den fazla adalet istediği için yürüdü. Bu küçümsenecek toplumsal bir eylem değildir. Tarihte bu kadar büyük çapta çok az yürüyüş vardır.

Yarın yaşadığımız dönemin tarihi yazıldığında '' İnsanlar ülkede adalet olmadığı için 25 gün boyunca adalet için yürüdü'' yazacak. Basit bir eylem olarak anılmayacak.

Asıl mesele yürüyüşten sonra ne olacağıdır. Kılıçdaroğlu'nun yerinde başkası da olsaydı adalet yürüyüşü bu kadar olurdu. Yürüyüşte pek bir fark olmaz. 1 milyon değil de 5 milyon kişiyle yürürsün ama sonuçta yürürsün. Farkı yaratan yürüyüş sonrası eylemin yarattığı havayı yönetebilme becerisidir.

Kılıçdaroğlu şu anda siyasi hayatının en karizmatik günlerini yaşıyor. Halkı arkasına katıp adalet için 25 gün yürüyen lider olarak tarihe geçti. Bakalım bundan sonra kazandığı karizmaya ne kadar sahip çıkacak göreceğiz.

Barış Atagün





Editör: TE Bilisim