AKP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, “Cumhurbaşkanı adayı konusunda bir türlü çatıydı, kapıydı, pencereydi biz uzlaşmaya varamayan, daha sonra ‘bari meclise dönük bir şeyler yapalım' diyerek kendi aralarında bir ittifak oluşturan siyasi partilerin bu süreçteki girişimleri, milletvekili alışverişleri, taşımalı sistem getirip götürmeleri göstermiştir ki, bu ülkeyi yönetebilecek, böyle zor bir coğrafyada bu ülkeyi taşıyabilecek kadrolar ak kadrolardır, taşıyabilecek lider de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eski sisteme dönmeyi kendilerine vizyon edinmiş, Erdoğan'ı yıkmayı kendilerine hedef edinmiş kadroların Türkiye'yi yönetme gibi bir iddiası zaten olamaz” diye konuştu.

‘İKTİDAR OLMA İDDİASI YOK DEMEKTİR’

AKP Sözcüsü Ünal açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Soru cevap bölümünde sarf ettiği sözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alır nitelikteydi.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Ünal şöyle konuştu:

“Muharrem İnce’nin sözü herhalde kendi tabanına dönük bir söylem olarak görmek lazım. Seçimi kazanmışta seçim sonrasını mı düşünüyor? Öncelikle Muharrem İnce kendi partisinde verdiği genel başkanlık mücadelesini kazansın sonra Türkiye’yi konuşuruz. Çünkü cumhurbaşkanlığı, siyasi partilerin genel başkanlarının iktidar olma iddiasıdır. Eğer bir siyasi parti yeni sistemde kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı göstermiyorsa iktidar olma iddiası yok demektir. Eğer bir genel başkan, kendisine rakip olarak çıkan birisini cumhurbaşkanı adayı olarak gösteriyorsa bu da ondan kurtulmak istediği anlamına geliyor demektir”

(Kaynak: Yeniçağ)

Editör: TE Bilisim