TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…
 Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’ı işgalden kurtama çalışmalarını yürütmek için yeni bir platform oluşturulması veya bu sorunun Minsk Anlaşmaları’nda masaya yatırılması gerektiğini söyledi.
 
Açıklama  yapan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Avrupa Birliği’nin uyguladığı yaptırımların, sadece Ukrayna toprak bütünlüğü sağlandıktan sonra kaldıracağını vurgulamalıdır. Maalesef şu an, bölünme var. Kırım ile ilgili yaptırımlar ayrı, Ukrayna Doğu Bölgesiyle ilgili yaptırımlar ayrıdır.

Kırımoğlu, “Şu an yeni platform oluşturmak için çalışıyoruz. Sonuç ne olacak bilemiyorum. Ancak bu sürece birçok ülkeyi katmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda Strasburg’ta  Ahmet Davutoğlu ile görüşme yaptım. Türkiye böyle bir platform oluşturulursa katılabiliriz dedi. En önemlisi Rusya bu platforma katılacak mı? Büyük ihtimal katılmaz. Büyük ihtimal iki tarafın müzakere ettiği bir platform olmayacak. Bu platformda işgali sonlandırmaya talep eden ve bu konuda neler yapılabileceğini düşünen tek taraf olacak.” diye konuştu.


Editör: TE Bilisim