Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Kızıl Elma şirktir diyen ilahiyatçı İhsan Eliaçık'a göre  Türk milletinin işi hep şirkle olmuş. Asya Bozkırlarından Avrupa Alplerine, Sibirya düzlüklerinden Afrika çöllerine hep şirke olan sevdamızdan savrulmuşuz. Güneşi sırtlanıp batıya yürüyüşümüz, serin rüzgarı göğüsleyip kuzeye yürüyüşümüz, suyun kokusunu alıp güneye yürüyüşümüz, evlatlarımızı bir dağın yamacında, gardaşlarımızı buz tutmuş siperlerde ve analarımızı öfke yutmuş düşman ilinde iki elleri Allah'a açık bırakışımız hep şirk içinmiş. Milyonluk haçlı Ordularını dizginleyişimiz ve oğullarımızla cephede helalleşmemizde şirk içinmiş.

Artık imanım kadar emin olduğum bir gerçek var. Bu memlekette din adına konuşan bir kaç kişi hariç neredeyse tüm adamların Türk ile bir derdi var. Bu memlekette ciddi bir din adamı sorunu var. Son beş asırdır tüm melanet bu skolastik okuyuşun başının altından çıktı. Dini katleden bunlardı. Batılılaşan ve batıdaki gibi bir ruhban sınıfı oluşturmak için Allah'ın hükümlerini az bir pahaya satan da bunlardı. Dönemin en modern rasathanesi olan Takiyüddin'nin Rasathanesini meleklerin etek altlarını gözlüyorlar diye topa tutturanlarda bunlardı. Kundaktaki çocukların katline ferman verenlerde. İslâm kilidinin anahtarını İngiltere’ye teslim etmekte hiçbir beis yoktur. İngiltere dünyanın en büyük İslam devletidir diyen de. Papa' ya ilk mektubu yazan da. Sonra o izden giderek dinler arası diyalog diyerek İslam'ı Protestanlaştırma projesini bu topraklarda yıllarca yürüten ve gerçek yüzlerini birilerinin ancak 15 Temmuz'da gördüğü soft yumuşakçalarda bu zümredendi. 


Yunan, Bulgar, Sırp, Alman,  Fransız, Rus kısaca tüm Batılı din adamları kendi milliyetlerinin en önde gelen milliyetçileri iken bizde din adına konuşma cürreti taşıyan bu zevatın Türk ve Türk'ün değerleri ile düşmanlıkları nedir?


İslâm dünyasının yaşadığı en büyük talihsizlik İslam'ın kendinde olmayan ve sonradan türeyen bu ruhani sınıftır. Tüm kollarıyla Türk'e düşman olan bu yapı kurutulmalı, üstüne sönmemiş kireç dökülmelidir.


Göz görmek, kulak işitmek ve akılda düşünmek içindir. Aklı reddeden her bakış şeytanidir diyen Türk İmam Marturidi'nin gözünden yeniden inşa etmeliyiz gönül ve inanç dünyamızı.  Doğu'nun çöküşü akla sırtını dönüştedir. Ve hâlâ bunun fevkinde değildir. 


Din yanlız akıl sahipleri içindir.  İtikadi bakışı düzeltmeden ameli işleyiş düzelmez. Sebepleri ortadan kaldırmadan sonuçlar değişmez. Maturidi itikattan koptuğumuz son beş yüz yıldır bu memleketin bir din adamı yetiştirme sorunu vardır. Ve bu sorun kangrenleşmiştir.


Şurası bilinmelidir ki Türk Tarihi:


"Ol dendiğinde çamurun kıpırdandığı günden buğüne KIZIL ELMA 'dan ibarettir."


Cengiz Demirci


Editör: TE Bilisim