1-Başkent İstanbul değil Konstantinapolis'dir!

Şehire Türk nüfus sokulmaz, türlü engeller koyarlardı. Cumhuriyet kurulana kadar İstanbul'a Türk göçü de yasaktır. Bu şehir 4-5 mahalleden ibaret ve adeta Avrupalı Levanten aileler, Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler için cennettir.

2-'Kadızadeler'in yarattığı gerici terörden Rönesansı ıskalayan Osmanlı, 1700’lerin başından itibaren Batılılaşma çalışmalarına başlamış olup, başlangıçta bu işi Köprülü ailesi organize etmiştir.

Naima, Katip Çelebi, Yirmisekiz Mehmet Çelebi o dönemi yansıtan eserler yazmıştır.

3-Osmanlı da durumu bozulan esnafı korumak üzere ilk koruma kanunu 1658 de Bakır kıtlığı üzerine çıkarılmıştır. Lakin Osmanlı'nın Ruslara karşı İngilizlerden sürekli yardım talep etmesini İngilizler fırsata çevirip, BALTALİMANI ANLAŞMASI ile de tüm korumacılığı kaldırtmıştır!.

4-Koruma ilk başta İngilizler için kaldırılıp yerli esnaf yerine yabancı esnaf ve ticaret erbabı desteklenmiş olup,

hemen akabinde Kasım 1838 de Fransızlar, Mart 1940 yılında ise Hollanda ve Portekiz'e de aynı imtiyazlar tanınmıştır.

5-Son 200 yılda Ruslar da adeta Osmanlı'nın azılı düşmanı olmuş, Donanmayı 3 büyük baskınla yakmış yok etmiştir.  Mezhepsel (Ortadoks) avantajını kullanıp Osmanlı'yı Balkanlar'dan da atıp en büyük darbeyi vurmuştur. Bu düşmanlık Ekim 1917 Komünist devrimine kadar da devam etmiştir

6-Cumhuriyetin kuruluşunda,

Tatar Lenin'in Kuvva-i Milliyecilere yardım etmesi, Atatürk'ün yardım talebine karşılık verip İnebolu ve Trabzon Limanına gönderdiği 300 ton Silah/Mühimmat ile Sakarya Meydan Muharebesi kazanıldığı için, Türkçüler de bu komünist Ruslarla barışmıştır.

7-Yani Çarlık Rusyası Osmanlı'yı yok etmiş Komünist Rusya ise adeta yok olmamıza dur deyip batı ittifakına darbe vurmuş idi. Bu dönem Ekim 17 Devrimini yapanların bir çoğu Türk asıllıydı. Belki de en büyük şansımız da buydu. (Bknz: Ayestefanos Ant. Çeşme, Navarin, Sinop Baskını)

8-1700 ve 1800' lü yıllarda adeta Islahat fermanı yarışması vardır Osmanlı da! Batıyı taklitçilik bu dönem tavan yapmıştır. Batıdan borç ve yardım talep ettikçe onlarda kendi taleplerini dayatmış ve kabul ettirmişlerdir. Sinop donanmamızı Ruslar yakınca Kırım Harbi için +++

9-İngilizler ve Fransızlar 20 parça gemi göndermiş, bu gemileri Karadenize çıkartıp Ruslara karşı savaşmış, arkasından bu masrafların ödenmesi için yine Batı'ya ilk büyük borçlanmalar başlamış, akabinde Varlık Fonları kurulup daha fazla teminat verilip daha çok borç alınmıştır.

10-1855-1863 arasında başlayan bu borçlanma furyası ile her seferinde Avrupalı devletler ve Konstantinapolis'de ki uzantıları  Levanten aileler ve Galata Bankeri her seferinde bazı taleplerde bulunup bunları almakta zorlanmıyorlardı. Bu taleplerin bazıları da kültürel alandadır.

11-Varlık Fonunun kurulması ile Robert Kolejinin C. Rothschild tarafından kurulması aynı tarihdir(1863) yine Galatasaray Lisesi ve Saint Benoit Fransız Lisesi bu dönemde kurulmuş, Osmanlı Sultanları, Paşaları, Sadrazamları tarafından desteklenip çocukları buralarda okutulmuştur.

12-Latin Alfabesi tartışmaları ilk kez 1860 larda başlamış olup, bu alfabe bizi cahil bıraktı sesleri taban bulmuş, bu konuda toplantı üstüne toplantılar yapılıyor ve Arnavutlar'ın uzun tartışmalardan sonra Latin alfabesine geçmesi şok etkisi yaratıyordu.

13-Ticaret kontrolümüzden  çıkartılıp Osmanlı adeta sömürge devleti haline dönüştürülünce, 1875 yılına gelindiğinde 'RAMAZAN KARARNAMESİ'yle koca devlet İflas ilan etmek zorunda kalmış ve İflas ilan eden Padişah( Abdülaziz) de kaos için kim vurduya getirilerek öldürülmüştür.

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

14-Sultan Abdülaziz'in öldürülmesi ile yerine getirmek istedikleri ve getirdikleri Padişah'ın da bu işe vakıf olmaması üzerine Sultan ll.  Abdülhamid Padişah yapılır.

Farklı bir açıdan o günlere bakış

Sultan Abdülaziz’in katli ve Çerkes Hasan’ın intikam cinayetleri

Hüseyin Avni Paşa, kanlı olaydan bir gece evvel başına gelecekleri hissetmiş olacak ki Sultan Abdülaziz’in kayınbiraderi olan Yüzbaşı Çerkes Hasan’ı tutuklatmış, ancak Hasan ertesi günü Taif’e

independentturkish.com

15-ll. Abdülhamid tahta bu kaos ortamında çıkar, akabinde Çarlık Rusyası hayalini kurduğu Boğazların kontrolü için İstanbul'u işgal eder(1877). Sultan ise Ruslar'ın İstanbul işgalini sonlandırmak için, Batılı vampir devletlerin talebi üzerine vergi gelirlerinin %71'ini devreder.

16-Osmanlı Devletinin İflas ilan ettiği meşhur RAMAZAN KARARNAMESİ(Nisan 1876) ile,  Vergi gelirlerinin devredildiği MUHARREM KARARNAMELERİ(1879 ve 1881'de ki iki kararnamedir), pek bilinmez, gündeme de getirilmez. Hep saklanır.

Osmanlı Ekonomisinin İflas Süreçleri: Ramazan Kararnamesi, Muharrem Ka

Osmanlı ekonomisi, 19. yüzyıla gelindiğinde iflas bayrağını çeken birbiri ardına gelişmelere sahne oldu. İlk önce Ramazan Kararnamesi, onu izleyen süreçte Muharrem Kararnamesi ve Duyun-u Umumiye' tozlumikrofon.com

17-Vergi gelirlerinin devredilmesi şartıyla, Rus işgali ağır bir anlaşma ile sonlandırılır ama İstanbul'un kalbine Ruslar da büyük bir  zafer anıtı dikmiştir artık...(AYESTEFANOS ANITI)

18-AYESTEFANOS ANTLAŞMASI  öncesi ve sonraki gelişmeleri

İslam Ansiklopedisi'nden de okumak lazımdır. Farklı bakış açıları kültürü zenginleştirir ve itirazları minimumda tutar...

19-Osmanlı Devleti, Viyana Bozgunundan(1683) ve Belgrad'ın kaybedilmesiyle (1718-Pasarofça Antl.) Avrupa da psikolojik üstünlüğünü kaybetmiş ve sürekli batılılaşma kompleksine tutulmuştur.

Bu uzun süreç Osmanlı'ya ne kazandırmış?

Ne kaybettirmiştir?

20-Yukarıdaki o tartışmaları yapmadan sadece 1930 lardaki devrimleri tartışmak ve sürekli #5816KalksınKemalizmBitsin gibi komik yaklaşımlar Türkiye'yi de,

'Mankurtlaşan Tanzimat Aydınları'nın Osmanlı'ya yaptığı gibi tarifi imkansız bir şekilde çökertmeye yöneliktir.

21-Osmanlı Devleti'nin çeşitli amaçlar ve talepler için çıkarttığı 'Islahat Fermanları'nın kaçınılmaz bir sonucu olarak başta ekonomi ve eğitim sahasında verilen tavizler İhtilalci bir Osmanlı Aydınının yetişmesine yol açmış, ve iş öyle bir hale gelmiştir ki; bu sözde aydınlar...

22-Başkent dahil ülkemizin her yeri işgal altındayken, yapılmak istenen Kurtuluş Savaşına/İSTİKLAL HARBİNE karşı çıkıp, dönemin ABD başkanı Wilson'un ülkeyi bölüp Doğuda Kürdistan ve Ermenistan taleplerine rağmen KUVVA-İ MİLLİYE hareketine bile karşı çıkmış mitingler yapmıştır!

23-Demek ki, Robert kolej/Boğaziçi, Galatasaray gibi ülkenin en iyi eğitim veren lise ve üniversiteleri anti-Milliyetçi yetiştirmiştir ve halen de yetiştirmeye devam etmektedirler. O halde yapılması gereken okullarımızın seviyesini bu okulların seviyesinin üstüne çıkartmaktır...

24-İktidarlar son 40-50 yılda bu durumun farkına varmış lakin çözümü hep yanlış metodlarla çözme yoluna gitmiş, gelinen noktadaysa bu projeler başarısız olmuş, emek ve zaman kaybedilmiştir. İktidarların bulduğu çözüm ise Anadolu ve Fen liselerini,

İmam-Hatiplere dönüştürmektir!

25-İktidarların görevi; Robert de,  Galatasaray'da kuyruğa girip üstüne de yıllık 15 bin avro ödetip  çocuklarımızı bu misyoner okullarına sokup sonra da bu gençlerin yabancı şirketlerde işe girmesine sevinmek yerine, Fen Liselerini ihya edip beyin göçünü sonlandırmak olmalıydı.

26-Üniversite sınavına giren 2.5 milyon öğrencinin içinde 3 bin tane süper zeka öğrencimiz var. Bunlar nereye kaydoluyor? Boğaziçi, Galatasaray, Koç, Sabancı vb. 4 üniversiteye daha.

Peki bu üniversitelerin hangisi milliyetçi yetiştiriyor? Ve bu mezunların % kaçı ülkede kalıyor?

27-Süper zeki gençlerimizi, ABD, İNGİLTERE, FRANSA gibi ülkelerin işgücüne sokmak yerine, kendi ülkesine hizmet edecek milli şuurlu liseler ve üniversiteler kurmak ve  bunların sayısını da çığ gibi arttırmak zorundayız. Yoksa  fotodaki dedemizin kaderi torunlarına da yansır...

28-"Osmanlı'da Türkler 2. sınıf muamelesi görürdü. Türk 8-12 yıl askerlik yapar, Hırıstiyan-Yahudi yapmazdı. Evlenir yuva kurar çoğalır, işine bakar zengin olurdu.

30'larında askerden sağ dönebilen Türk ise mahalle arkadaşı Yorgonun yanında isçi olarak başlardı."

29-Her okuduğumda farklı bir derinlik yakaladığım bu yazıyı da buraya eklemezsem, konu eksik kalırdı.

Sahi Hangi Osmanlıyız? ...

Editör: TE Bilisim