Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Konya Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Koçhan'ın açıklaması şu şekilde;

Konya Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Koçhan “ Son günlerde İlimiz Akşehir ilçesinde şehit cenaze töreninde yaşanan bazı olaylar sonucunda;kamuoyu,haddi ve maksadı aşan ifadeler ve yazılarla kalmayıp iftira ve hakaretlerle yönlendirilmeye çalışılmaktadır.Sadece yönlendirme değil farklı cephelerden ülkücü gençliğe çirkin saldırılarda devam etmektedirler. Türk siyasal hayatında din ve devlet olgusunu her şeyin önünde tutan ülkücü harekete yapılan bu aşağılık hareketler ve bunların  üzerine yapılan mesnetsiz haberleri şiddetle kınıyoruz.

Olay daha önce de zaman zaman yaşandığı gibi Konya İl Müftüsü Ali Akpınar’ın Akşehirli Şehit Jandarma Özel Harekât Uzman Çavuş Selçuk Özer’in şehit cenazesi töreninde müftülüğünü aşan ve siyasi bir kişilik yapısıyla yaptığı davranışlarla başlamıştır. Anadolu geleneği olarak namaz sonunda kılınan şehit cenazeleri sanki ilk kez kılınıyor veya kendisi ilk kez katılıyor gibi eylemde bulunması, Mübarek Ramazan ayında hem cenaze törenine katılanları hem de ülkücü gençliği üzmüştür. Özellikle bin yıllık Anadolu-İslam geleneğinin dışında kendi görüşlerini dinî bir gerçeklik olarak savunan İl Müftüsü, sadece Türk-İslam geleneğini değil yapmış olduğu hakaretlerle ülkücü gençleri de üzmüştür. Mübarek Ramazan ayının huzur ve huşu özelliğini dahi dikkate alamayan İl Müftüsü; sözleri, inancı, eylemi ve düşüncesiyle nasıl bir çarpıklık içerisinde olduğunu göstermiştir.

Diğer taraftan yaşanan bu olayı sosyal medyaya taşıyan kişileri ve ülkücüleri hedef tahtasına koyarak “Dinsiz ve Saygısız Ülkücüler” başlığını dahi atabilen (dini haberler.com) sözde haber, gerçekte tetikçi haber sitesini dinî veya ahlakî bir yapıya değil sadece insan olmaya çağırıyoruz. Elinde iman metresi veya din ölçüsüyle istediğini dinsiz; ahlak cetveli ile istediğini saygısız olarak gösteren bu haber sitesi editör ve yazarlarını eğer İslam dinine inanıyorlar ise önce tövbe etmeye sonra tekrar iman etmeye çağırıyoruz. Diğer taraftan ülkücülerin şehit cenaze törenlerine katılmalarından neden rahatsız olduğunu haber sitesinin açık bir şekilde yazmasını bekliyoruz. Kim neyi desteklerse desteklesin ülkücü gençlik vatanın-milletin şehitlerini ve gençliğini savunmaya ve sahip çıkmaya devam edecektir.

Konu ile ilgili olarak bir başka saygısızlık ise Diyanet Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç’a aittir. Sarı sendikacılığın nasıl yapılacağının en iyi örneğini gösteren bu sendika ve yöneticileri; acaba yöneticilere nasıl şirin gözükebiliriz, onları haksız da olsa nasıl savunabiliriz fikrini yedi gün yirmi dört saat düşündüklerini göstermektedirler. Kendileri; din görevlilerinin devasa sorunlarına karşı nasıl durmadan çalıştıklarını anlatacakları veya kamuoyunu bu konu hakkında bilgilendirecekleri yerde, acaba yöneticilerin gözüne girmek için nasıl bir şeyler yapabiliriz ve gündem de kalabiliriz planları yapmaktadırlar.

Ülkücü gençlik olarak din adamları ve dinî kurum yöneticilerini mesleklerine saygılı olmaya ve inananları kucaklamaya davet ediyoruz. Dinin sadece kendilerine ait olmadığını, aynı zamanda onlardan farklı düşünen ve farkı davranış kalıplarında olan inananlara da ait olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Bu konuda bir başka uyarımız ise tetikçi haber sitesi “dinihaberler.com”adır:Bilinçaltınızda neler olduğunu yazabilecek kadar cesaretiniz varmıdır? Varlığını Türk Varlığına Armağan Eden Ülkücü Gençliğe Selam Olsun.

Editör: TE Bilisim