Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
İftar yemeğine bin kişinin üstünde partili katılırken, görevden alınan il ve ilçe başkanları da Aydın’ın verdiği iftara katıldı.

MHP’nin şu anda içinde bulunduğu durumun geleneklerine yakışmadığını belirten Genel Başkan Adayı Koray Aydın, “Biz geleneklerimizden koptuk. Bizi biz yapan değerleri terk ettik ve kendi ritüellerini koruyamayan, kendi geleneğini yaşatamayan ve bunların aradan çekilmesiyle de birbirimizle sohbet etmeye, aramızda oluşturduğumuz o kardeşlik duygusunu yaşatmaya hasret kaldık. Bunlar çokları için anlam ifade etmeyebilir. Birçokları bunun ne anlama geldiğini anlayamayabilir. Bizi biz yapan bu değerler, bizi birbirimize bağlayan ve bizi var eden değerlerimizdir. Burada sizlerin önünde haykırıyorum. Eğer Cenabı Allah MHP Genel Başkanlığını bana nasip ederse başta 
Erciyes Kurultayı olmak üzere bütün Türkmen Şölenlerimizi yeniden ifşa edecek ve bütün geleneklerimizi hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız” diye konuştu. 

Konuşmasının devamında Aydın şunları kaydetti:

“MHP, kendi rotasında kendi fikri değerleri üzerinde oturup, milletin önüne de bir vizyon, bir iktidar projesi koyar, kendi düşüncelerini de Batı yönetimine aks ettirirse işte o bizim havaya kalkan elimizi Türk Milleti’nin sıkıca tutması manasına gelir. Bu da MHP’nin önündeki iktidar fırsatını ellerimizle tutup yakalamamız manasına gelir. İşte o zaman MHP iktidar olur, ben de MHP genel başkanı olursam o zaman başbakan olurum. Bunun yolu, yöntemi budur. İktidar durup dururken altın tepside sunulan bir şey değildir. İktidar, tutup yakalayacak feraseti göstermek, ona giden yolun bütün taşlarını döşemekle mümkün olabilir. Yoksa dönemsel ve kısmi başarılar yarın ters esecek bir rüzgarla senin elinden uçup giden fırsatlar haline gelir. Bunları geçmişte yaşamadık mı? Bunun kalıcı hale dönüştürülmesi ancak MHP’nin bütün yapısal reformlarını yaparak kurumsal kimliğinin oluşturulmasıyla mümkündür. Bunun önüne de iktidar iradesi koyduğumuzda 
bugünvar olan siyasal konjonktürün bize sunduğu imkanı ve fırsatı kullanarak MHP’yi iktidar yapabiliriz. Ben bu fırsatın bizim önümüzde olduğunu görüyorum. Önümüzde yapacağımız kurultay, MHP’nin iktidarına gidecek bu yolun kilometre taşı olur, bize bu imkanı verir. Umarım kardeşlik, ülküdaşlık içerisinde birbirimizi kırıp incitmeden bu kurultayı yaparız. Kurultayın herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim