YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Kandırılmış olmak suçu ortadan kaldırmaz ki. Tüm fetö mensupları da pek ala kandırıldık diyebilirler ama görüyoruz ki söyledikleri kaale bile alınmıyor, en ufak bir isnatla hapisteler.

Kozmik odaya girilirken, bu konu günlerce tartışıldı. Millet feryat etti. Genel kurmay başkanı tavrını ortaya koydu, Tecrübeli siyasetçiler, emekli askerler ''Aman kozmik odaya girilmesin, büyük hata olur'' dediler ama kimin umurundaydı. Tüm milli düşünen ama iktidarda olmayan unsurlar 15 Temmuzun beyniolan ABD ve taşoranı fetö'nün kozmik odaya girmesine mani olunamadı.

Ergenekon ve Balyoz davaları süreci aslında devleti yönetenlerin kandırılmaması için ''Allah'ın lütfu olan'' yaşanmış acı tecrübelerdi. Ama birileri kendilerini kandıranlara ''İman'' etmişlerse ne yapılabilinirdi ki.

Dolayısyla, kandırıldık demenin veya kendi paşa gönüllerine göre ''Milad'' belirlemenin; hak, hukuk ve adaletin egemen olduğu güçlendirilmiş demokratik parlementer sistemde anlamı kalmayacaktır.  

Gün gelip ''Sen öyle düşünürsen, ben de böyle içeri tıkarım'' tehditinin hissedilmediği, kişi özgürlüklerinin teminat altında olduğu demokratik nizamda; bu sefer pekala sorular tersten sorulup; ''Gazeteler şu başlıkları atmış, hukukcular bunu demiş, yazarlar şu kitapları yazmışlar,kasa denilen adamın cenazesini belediye kaldırmışken; niçin bütün bu uyarıları ciddiye almadınız'' denilebilir.

Benzer süreci Kenan Evren yaşadı ve nihayetinde hesabını veremediği için de mezarına er olarak defnedildi.

Mehmet Soral


Editör: TE Bilisim