Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Muş’un Hasköy ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı Kongresi Kur’an kursu konferans salonunda yapıldı. AK Parti milletvekilleri ve yöneticilerinin de katıldığı kongrenin Kur'an kursunda yapılmasına tepki gösteren siyasiler dinin siyasete alet edildiğini belirtti.
AK Parti Muş Hasköy ilçe teşkilatı, yeni yönetimin belirleneceği kongre için Hasköy Kur'an Kursu Konferans Salonu'nu seçti. AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Abdurrahim Özarslan'ın da katıldığı kongrenin Kur'an kursu salonunda yapılmasına siyasilerden tepki yağdı.

İlçe başkanları yaşananları dinin siyasete alet edilmesi olarak yorumladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu fotoğrafları yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarının asılmasına da “Gerçek liderleri kim belli” yorumları yapıldı.

BİZİM BİNAYI VEREBİLİRDİK

CHP Muş Hasköy İlçe Başkanı Yıldırım Paçal, AK Parti ilçe teşkilatının ilçe başkanlığı seçimlerini neden Hasköy Kur’an Kursu’nda yaptığını anlayamadıklarını söyledi. AK Parti yöneticilerine neden Kur'an kursunda yaptıklarını sorduklarını ama cevap alamadıklarını belirten Paçal, “Önceki yıllarda hep kendi binalarında yapıyorlardı” dedi. Daha büyük toplantılar için İlçe milli eğitim müdürlüğüne ait Kültür Sarayı Salonu bulunduğunu belirten Paçal, “Orası da yetmezse kendi binamızı da verebilirdik” diye konuştu. Seçim sırasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu fotoğrafları yerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının asılmasıni eleştiren Paçal, “Demek ki gerçek liderleri o” ifadelerini kullandı.

BAŞKA YER Mİ YOK?

MHP Muş İlçe Başkanı Nihat Balaban, Kur'an kursunda parti seçimi yapılmasına sert çıktı. Hasköy’de toplantı yapılacak birçok salon olduğunu söyleyen Balaban, “Kur'an kursunda siyasi partinin ne işi var? Koskoca iktidar partisi başka yer mi bulamamış”
diye sordu.

Kur'an kurslarının siyasete alet edildiğini söyleyen Balaban, “Dini de siyasete alet ediyorlardı. Bunu burada yakından gördük, Pes dedik” ifadelerini kullandı. Balaban, salona Erdoğan’ın fotoğraflarının asılması ise "Ortada başbakan yok zaten, kukla başbakan var" sözleriyle eleştirdi.

AKP'Lİ YÖNETİCİ KONUŞMAK İSTEMEDİ

22 Ocak'ta yapılan AK Parti Muş Hasköy İlçe Kongresi’nde başkanlık koltuğunu delegelerin tamamının oylarına alan Fırat Özkan’a devreden eski ilçe başkanı Mehmet Ali Boğator sessiz kalmayı tercih etti. Boğator, ilçe kongresi için Kur’an kursunu seçmeleriyle ilgili "Konuşmayacağım” dedi.

'HUKUK HİÇE SAYILIYOR'

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü:  İnsanların inançlarının siyaset malzemesi yapılması son derece yanlış. Ancak bu, son zamanlarda çok sıkça görülüyor. Siyasetçiler, dini duyguları sömürerek insanları yönlendiriliyor. Başbakan Davutoğlu, dini duyguları bu şekilde kullananları uyarmalı.

Gereğini yapmazsa, kendisi de bunu kabul etmiş olur. Kur'an kursuna Cumhurbaşkanı Erdoğan posterlerinin asılması, AKP içerisinde kendi genel başkanlarına, yani Davutoğlu’na, bir güvensizlik olduğunu gösterir. Resmi kurumların buna alet edilmesi yanlıştır. Erdoğan, Anayasa’yı hiçe sayan açıklamalarıyla, bakanlar kuruluna başkanlık etmesiyle yetkilerini aşmaktadır. Tüm bu yapılanlarla, hukuk hiçe sayılmakta.

'DİNİ YOZLAŞTIRIYORLAR'

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal: AKP, bütün dini, milli ve hukuki değerleri yozlaştırarak, iktidarını sürdürme çabasında. İlçe kongrelerinde yasaya, milli ve dini değerlere saygı duyulmalı. Muş Hasköy ilçe teşkilatı kongresinin Kur'an kursunda yapılması ve Erdoğan’ın posterinin asılması çok yanlış. Erdoğan, Anayasa'ya göre tarafsızdır. Kur'an kursunda kongre yapılması Siyasi Partiler Kanunu’na aykırıdır.
Kongre yeri olarak buranın seçilmesi mübarek İslam’ın oy devşiriciliğine alet edilmesidir. Bu İslam’a aykırıdır. Kur'an kursu Allah’ın kitabının çocuklarımıza öğretildiği yerdir. Adı yolsuzluğa hırsızlığa bulaşmış bir partinin Kur'an kurslarını kullanmaması gerekir. Bu vesileyle o ilçe mülki amirlerinin ve yargı mensuplarının durumu hukuken değerlendirmesi gerekir.

Bugün Gazetesi

Editör: TE Bilisim