Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
Ben asgari 20 yıldır “milletvekillerini millet değil, partilerin genel başkanları seçiyor” diyerek mevcut düzene muhalefet eden, hem iktidara, hem muhalefete ve bütün siyasi partilere muhalefet eden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.

Türkiye’de parlamenter sistem milletvekillerini millet seçmediği için, milletvekilleri milletvekili değil de lidervekili oldukları için işlemiyor. #milletvekillerinimilletseçsin Ortada bir yanlış var, doğru. Parlamenter sistem işlemiyor, doğru.

Ama mevcut bir yanlış çok daha büyük ve üstelik aynı tür bir başka yanlışla düzeltilemez.

16 Nisan 2017’de Halk Oylaması’na sunulan “Başkanlık Sistemi” Anayasa Değişikliği Teklifi bir yanlışın aynı tür fakat çok daha büyük başka bir yanlışla düzeltilmeye çalışılmasından ibarettir. Kabul edilemez!

Bu çerçevede:

1) 16 Nisan 2017 Halk Oylaması’nda #Hayır oyu kullanacağım,

2) Oylamada #Hayır çıkmasını takiben öncelikle Siyasi Partiler Kanunu değiştirilerek milletvekillerini genel başkanların değil milletin seçeceği bir düzen kurulması için çalışacağım, #milletvekillerinimilletseçsin

3) Milletvekillerini genel başkanların değil milletin seçeceği düzende seçime gidilmesi, milletvekillerini genel başkanların değil milletin seçtiği vekillerden oluşacak bir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin oluşması için çalışacağım,

4) Milletvekillerini milletin seçtiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Türkiye'de "yerli ve milli" hukuki düzenleme yapmanın altın standardı olan 1950 tarihli 5545 sayılı Milletvekilleri Seçimi Kanunu “inşa metodu” ile Anayasa’nın yeniden inşası için “bütün vatandaşlarımızı kayıtsız şartsız emsal kabul ederek” çalışacağım,

5) Türkiye’de siyasi partiler arası rekabetin başladığını kabul ettiğim 23 Nisan 1911 tarihinden beri devam eden 100 yılı aşkın sürede, siyasi rakibini düşmanlaştırarak, gayrimeşrulaştırarak, vatan hainileştirerek yapılan siyasete son vermek, bu kavganın taraflarını aşmak, bu kavgayı bitirmek, yeni bir ufuk ve “rızaya dayalı birlik” inşa etmek için mücadele edeceğim.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve onun temsil ettiği insanlık ideali! “Allah her zaman ülkeyi korusun ve onu kutup yıldızından yüce etsin.”

* Günhan Karakullukçu *”Topkapı Sarayı Bâb-ı Hümâyûn” üzerindeki kitabeden.


Editör: TE Bilisim