MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Aralık tarihinde medyaya yapılan operasyona atıfta bulunarak, Erdoğan'ın, "Belki onunla beraber başka alınanlar da olacaktır, olabilir." demesine sert tepki gösterdi. Türkkan, "Demokrasi içerisinde yönetildiğini iddia eden hiçbir ülkede, cumhurbaşkanı ve başbakanlar bu tip söylemlerde bulunmazlar." dedi.

Türkkan, yaptığı açıklamada, Erdoğan'ı eleştirerek şunları söyledi: "Bundan sonra Erdoğan'ın her söylediğini, demokrasiyi askıya almış bir ülkenin başındaki adam olarak algılıyorum. Zira demokrasi içerisinde yönetildiğini iddia eden hiçbir ülkede, cumhurbaşkanı ve başbakanlar bu tip söylemlerde bulunmazlar. Hitler'e, Mussolini'ye çok özenmiş. Ama Hitler ve Mussolini özenirken, onların sonlarına da baksın. Dünyada diktatörlerin sonları çok kötü oluyor. Erdoğan, ülkeye güzel bir başlangıç yaptı. İyi bir niyetle girdiğini düşünmek istiyorum, finali de güzel yapmalı."

Türkkan, Erdoğan'ın yargıya müdahalelerini değerlendirirken, "Psikologlar bunu incelerlerse daha doğru teşhis koyarlar. Ama benim fark ettiğim şu; korkan adamın davranış biçimleri bunlar. Kendisiyle ilgili endişeleri olan insanların davranış biçimleri bunlar. Ama gerçek anlamda psikologlar cumhurbaşkanının son dönemdeki durumunu doğru teşhis etmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

cihan

Editör: TE Bilisim