Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı madeni işleten firmanın sahibi Saffet Uyar avukatıyla birlikte Ermenek Cumhuriyet Savcılığı'na teslim oldu. Saffet Uyar’ın avukatı Şeref Han, müvekkilinin bugün Ermenek’teki savcılığa teslim olacağını bildirmişti.
Uyar’ın avukatı Han, yaptığı açıklamada, geçen hafta içinde Saffet Uyar’ın kardeşleri tarafından kendisine ulaşılıp hukuki yardım talep edildiğini, medya algılamasından dolayı biraz tereddüt ettiğini belirtmişti. Han, “Saffet Uyar’ın maden nedeniyle rahatsızlıkları var, kalp rahatsızlığı var. Ancak ne zaman istenirse kendisini hazır edebileceğimi ve adaletin emrinde olduğumuzu söylemiştim” diye konuştu.

Saffet Uyar’ın hakkında da yakalama kararı olmasına rağmen halen gözaltına alınmadığı yönündeki haberleri televizyonlardan öğrendiğini anlatan Han, bunun üzerine o andan itibaren bulunduğu yerden müvekkilini alarak Ermenek’e doğru hareket ettiklerini bildirdi. Han şunları kaydetmişti:

“Ermenek’e doğru gidiyor.(Saffet Uyar) Ben de yoluma devam edeceğim. Ermenek’te buluşup, Cumhuriyet Savcılığına gidip, teslim olacağız. Yarın (bugün) sabah, öğlen, işte buradaki yol mesafesi kadar. Dün (önceki gün) çağrılsaydı dün de gidecekti. Ondan 3 gün önce çağrılsa yine... Bu bir hukuki prosedür. Henüz yeni iki madenci arkadaşımıza ölü olarak ulaşıldığı için suçun hukuki vasıf ve mahiyeti belli olmuş ve bu anlamda sanıkların ifadesine başvurma ihtiyacı hissedilmiştir. O nedenle zaten daha önce müvekkilimi çağırmadılar ki. Hangi suçtan çağıracaklardı, biz hala ümidimizi muhafaza ediyorduk. Yani kardeşlerimizi oradan sağ çıkaracağız diye. Maalesef ölü olarak ulaştığımız andan itibaren suçun vasıf ve mahiyeti hukuki olarak belirlendiği için şimdi ifadeye çağrılıyorlar.”

Editör: TE Bilisim