Okul müdürlerinin görevlerine son verilmesini protesto ederek, iş bırakan Türk Eğitim-Sen üyeleri, Aksaray'da toplanarak valilik binasına doğru yürüyüşe geçti.

Türk Eğitim-Sen üyeleri, okul müdürlerinin görevlerine son verilmesini protesto ederek iş bıraktı. Aksaray'da toplanan grup, dev Türk bayrağı açarak, çeşitli sloganlar attı. Tepkilerini göstermek isteyen grup, müzik eşliğinde İstanbul Valiliği'ne doğru yürüyüşe geçti.

ANKARA

Başkent'te, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri, iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyesi eğitim çalışanları Güvenpark'ta toplanarak yürüdü. Türkiye çapında iş bırakma eylemi yapan eğitimciler, slogan atarak eğitim politikalarını protesto etti. Eğitim-İş Sendikası üyeleri, "Rotasyona, yandaş kadrolaşmaya, yönetici atamalarına, eğitimde özelleştirmelere, aday öğretmen mülakat tehdidine, TEOG kargaşasına Yeter" pankartı açtı. Eğitim-Sen üyeleri, "Performans ve angaryaya, rotasyona, zorunlu din derslerine, siyasi kadrolaşmaya, cinsiyetçi eğitime dur demek için grevdeyiz" pankartı açtı. Eğitim sendikalarının yaptığı iş bırakma eylemine liseli öğrenciler destek vermek için yürüdü. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyelerinin eylemde birlik olduğu konu ise yönetici atamaları oldu. Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Trafik ekipleri ise, yol güvenliğinin sağlanması için yoğun çaba sarf etti. Grubun yolu kapatması üzerine Atatürk Bulvarı'nda trafik uzun süre aksadı.

İş bırakma eyleminde Eğitim-İş üyeleri, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılarak 'başı açık' ibaresinin yürürlükten kaldırılmasını protesto etti. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "Özgürlük adı altında anaokuluna kadar türbanı sokma girişimine hayır diyoruz. Bu girişimin karşısında hayır diyoruz. Bu girişimin karşısında olacağız. Bu girişim Cumhuriyete, laik düzene meydan okumaktır. Cumhuriyeti kuranlar, Cumhuriyeti korumasını da bileceklerdir. İç hukuka ve evrensel hukuka aykırı eğitimi dinselleştirme, eğitime dini simgeler sokma girişimini hukuka taşıyacağız. Eğer Danıştay'dan tatmin edici bir sonuç çıkmazsa konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağız" dedi.

Yapılan basın açıklamalarının ardından Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri olaysız dağıldı.

ADANA'DA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

Adana'da bir günlük iş bırakan eğitimciler, düzenledikleri yürüyüşle hükümetin eğitim politikalarını protesto etti.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen, KAMUSEN'e bağlı Türk Eğitim-Sen ve KAMU-İŞ'e bağlı Eğitim-İş, Türkiye genelinde bir günlük grev kararı aldı. Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve hükümetin eğitim politikalarını protesto eden sendikalar, bazı görüş ayrılıkları nedeniyle ayrı yerlerde basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi sendikacılar İsmet İnönü Parkı'nda toplanırken, Eğitim-Sen, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

AYDIN'DA ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

Aydın'da, Eğitim Sen üyesi bir grup öğretmen, müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmeleri protesto ederek 1 günlüğüne iş bıraktı.

Eğitim Sen Aydın Şubesi üyesi bir grup öğretmen, geçtiğimiz günlerde duyurulan grev çağrısı üzerine Milli Eğitim Bakanlığını (MEB) protesto etmek için 1 günlüğüne iş bıraktı. Şube binası önünde toplanarak Efeler merkez Gençlik Caddesi güzergahından okullar bölgesine kadar yürüyen Eğitim Sen'li öğretmenler, ellerindeki afiş ve sloganlarla müdür atamaları ve son günlerde eğitim alanında yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

TÜRK EĞİTİM- SEN ADIYAMAN ŞUBESİNDEN GREV

Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi tarafından grev gerçekleştirilerek 1 günlük iş eylemi yapıldı.

Demokrasi Parkında eylem yapan Türk Eğitim- Sen Adıyaman Şube Başkanlığı üyeri burada bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim- Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, "Milli eğitimde yaşanan sorunlar sadece kadrolaşmayla ilgili değildir. Eğitim çalışanları angarya görevlerle mağdur edilmektedir. Şöyle ki; öğretmenlerin nöbet hizmeti bulunmaktadır. Ancak asıl işi eğitim hizmeti olan öğretmenler, sorumluluğu çok geniş olan nöbet hizmetinin karşılığı olarak ek bir ücret alamamaktadır. Bu durum hem iç hukuka ve uluslararası mevzuata hem de hakkaniyet anlayışına aykırıdır. Sendikamızın nöbet ücretleri ile ilgili olarak uzun zamandır ortaya koyduğu bir talebi vardı. Bu talep, öğretmenlerimizin okulda yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında 6 saat ek ders talebiydi. Hatta bununla ilgili dilekçeler hazırladık ve bu dilekçeler şubelerimiz tarafından MEB'e gönderildi. Eğitim çalışanları toplumda giderek itibar kaybetmektedir.

KAYSERİ'DE 1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi okullardaki müdür atamaları nedeniyle 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Kayseri Lisesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şube yaptıkları eyleme halay çekerek başladı. Ardından konuşan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Bizler işyerlerimizde hiçbir şekilde baskılara boyun eğmedik. Türk Eğitim-Sen olarak koltuk, makam, mevki derdinde değiliz. Biz sadece adalet istiyoruz. Çıkarılan yönetmelik kişiye has bir yönetmelik olmasın istiyoruz. Yapılan bu baskılar bizi yıldıramayacak" dedi.

MERSİN'DE ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

Mersin'de öğretmenler, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. KESK, Kamu-Sen ve Eğitim-İş'in ayrı ayrı gerçekleştirdiği eylemlerde, Türk Eğitim-Sen Mersin-1 Nolu Şubesi'ne üye öğretmenler, AK Parti Akdeniz İlçe Teşkilatı'na yürüyerek, hükümetin eğitim politikalarını ve müdür atamalarını protesto etti.

Eğitimde yaşanan sorunlar ve okullardaki müdür atamalarına tepki göstermek ve hükümeti uyarmak amacıyla iş bırakan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler sabah saatlerinden itibaren Kuvay-i Milliye Caddesi üzerindeki Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplandılar. Burada davul-zurna eşliğinde sloganlar atan öğretmenler, taleplerine yanıt verilmezse sürekli eylemlilik süreci başlatacaklarını söylediler.

ERZURUM'DA "DADAŞ BARLI" EYLEM

Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği üyeleri, davul zurna eşliğinde "Dadaş Barı" oynayarak eylem yaptı.

Türkiye Kamu- Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim Sen Erzurum 1 Nolu Şube üyeleri, eğitim öğretim alanında yaşanan ve yakın tarihte yaşanması muhtemel problemlere dikkat çekmek için eski Erzurum Valiliği Binası önünde toplandı. Türk Eğitim Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar'ın basın açıklamasını okumasının ardından alan davul zurna eşliğinde sendikacılara kaldı.

Sendika üyeleri "Dadaş Barı" oynayarak eylemlerini gerçekleştirdi.

TRABZON'DA ÖĞRETMENLER YAĞMUR ALTINDA EYLEM YAPTILAR

Trabzon Valiliği önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Trabzon Şubesi üyeleri, yağmur altında Meydan Parkı'na kadar yürüyerek iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Trabzon Valiliği önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri şemsiyeleriyle birlikte sloganlar eşliğinden Meydan Parkı'na kadar yürüdü. Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapan Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, 8 bin okul müdürünün adeta idam edildiğini savundu. Dilber, "Okul müdürlerini idam edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Valiliklere idari soruşturmalar açılması için dilekçeler verdik. Hatta bu tetikçilerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlatıyor. Bakalım bu soruşturmalardan ne sonuç çıkacak ? Soruşturmalar amacına hizmet edecek mi, yoksa okul müdürlerini idam edenler hiçbir ceza almadan yollarına devam edecek mi? Şayet soruşturmalarda şaibeler tespit edersek soruşturmayı yapanların yakasına yapışacağız" dedi.

KÜTAHYA'DA ÖĞRETMENLERDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Türk Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler, 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

İlk, orta ve liselerde görev yapan Türk Eğitim-Sen'e bağlı öğretmen ve personelden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup iş bırakma eylemi çerçevesinde görev yaptıkları okullardan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek Hükümet konağı önünde toplandı. Eyleme değişik sendikalardan bazı öğretmenlerin de destek verdiği görüldü.

SİNOP'TA GERGİNLİK YAŞANDI

SİNOP'ta iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak isteyince, polis gruba müdahale etti.

Çıkan olaylarda polis, biber gazı sıktı. Bir çok öğretmen gazdan etkilenirken, bir kişinin başına da biber gazı fişeği isabet ederek yaralandı.

Bugün Sinop'ta Öğretmenevi önünde eğitimde yaşanan sorunlar gerekçesiyle bir grup eğitimci, iş bırakma eylemi yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen grup, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Başkanı Metin Süren, Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, KESK Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi başkanlığındaki grubun, 'Siyasi kadrolaşma ve zorunlu rotasyon girişimlerine son verilmesi, eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi için 24 Eylül'de grevdeyiz" sloganı ile basın açıklaması yapmak istemesine polis izin vermedi.

Editör: TE Bilisim