Sahur vakti polislere yapılan operasyon kapasamında mahkeme, ifadesi alınmayan şüphelilerin, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi.

49 ŞÜPHELİNİN KARARI BUGÜN VERİLECEK

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Yemek arasından sonra saat 15.45 itibari ile sorguya devam edildiğini kararında belirten hakim İslam Çiçek, "Şüphelilere ilişkin sorguya 26 Temmuz 2014 tarihinde saat 13.00'da başlandığı, bugüne kadar 49 şüphelinin ancak 32 tanesinin savunmasının alındığı geriye 17 tane şüphelinin kaldığı, ancak gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı, bugüne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kitlendiği görülmekle dinlenilmeyen şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar tesisine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve müdafilerinin yüzlerine adliyenin en geniş duruşma salonunda verilmesine, karar tesisi için duruşma salonunun boşaltılmasına, gerekli güvenlik önlemleri için emniyet birimlerine yazı yazılmasına karar verildi" dedi.

MAHMUT TANAL: KARAR SKANDAL

CHP İstanbul Milletvekili, karara tepki gösterdi. Tanal, Emniyet'te de bazı polislerin ifadesinin alınmadığını söylerek, şimdi de savunma hakkı ihlal edildi dedi. Tanal, "Mahkeme bu şekilde karar tek bir şartla alabilir: Herkesi tahliye etme durumunda alınır. Peki o zaman bu insanların neden bu kadar hürriyetlerini engelledini? Bu bir keyfiliktir. Mahkeme burada destan yazmıştır! Herkes bedelini ödeyecektir." ifadelerini kullandı.

Çağlayan Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Tanal şunları söyledi;

"Duruşmayı izledim. Şunu size ibraz edeyim. Neler var. Gayet rahat bu tutanakta şüpheli vekillerinin tuttuğu tutanaktır. Resmi duruşma tutanağından çıkarıldığına dair belgedir. Saat 29.07.2014 saat 14 itibariyle duruşmaya son verildi. Orijinal ve yargıcın imzası var. Varan 3'te şuradaki ibarenin üzerine yazılan bir ifade var. Orijinal tutanakta yok sonraki tutanakta var. Esas Varan4'e geliyoruz. Sayın yargıç destan yazdı. Destan yazdı diyen Başbakan var ya yargıçları da destan yazdı. Sorgusu yapılmayan 17 kişi var. Bazılarının Emniyet'te dahi ifadesi alınmadı sorgusu yapılmadı. Verdiği son kararla, " Dinlenilmeyen şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine" diye karar. Bugüne kadar burada gözaltında tuttunuz neden sorgusunu yapmıyorsunuz ifadesini almadınız. Bakan çocuğu olmadı, Reza Zerrab olmadı. Bu intikam duygusuyla yapılan bir yargılamadır."

Editör: TE Bilisim