YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan muhalefet hareketinin akıbeti açısından eleştiri karar çıktı. Ankara 12'nci sulh Hukuk Mahkemesi 543 imza topladıkları biçimde genel başkan seçimini sağlayacak tüzük değişikliği yapılması için kurultay toplanmaması üzerine muhaliflerin açtığı dava ile ilgili kararını verdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?


MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği arzuçede çok sayıda il başkanının da adı yer almıştı.

GENEL MERKEZ'DEN İLK TEPKİ

Karara ilişkin ilk tepki Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın NTV'ye yaptığı açıklamada "Hukuk yolu tükenmedi, kararı bir üst mahkemey taşıyacağız." dedi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) olağanüstü kurultaya gidilmesi için açılan davanın kabulüne karar verdi. Buna göre, mahkemenin atadığı 3 kişilik çağrı heyeti, MHP'yi olağanüstü kongreye götürecek.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne sadece taraf avukatları alındı. Duruşma solunun yetersizliği nedeniyle salona basın mensupları dahil kimse alınmadı. Dışarıda kalan avukatlar bu duruma tepki gösterdi. 

Tepkilerden sonra mahkeme salonu kapatıldı ve duruşmaya geçildi. Beyanların ardından
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere çağrı heyeti olarak Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel, Ali Sağır’ın görevlendirilmesine karar verdi. 

Kararda şu ifadeler yer aldı: "Davanın kabulü ile olağanüstü kongre çağırısı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebinin kabulü ile açılış ve yoklama, kongre divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, genel başkanın açılış konuşması,
Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüzüğünün 63. maddesinin 4. fıkrasının bu toplantılarda büyük kongre delegelerinin en az 20’de 1’inin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir olağanüstü toplantılarda genel başkan, merkez yönetim kurulu ve merkez disiplin kurulu seçimi yapılabilir şeklindeki teklifini görüşüp ve karara bağlamak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in görevlendirilmelerine, kararın tebliğinden itibaren 8 gün içinde yasa yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulden anlatıldı.”
Editör: TE Bilisim