Başbakan Erdoğan'ın Akil insanlar adını verdiği AKP hükümetinin İmralı canisi ve PKK ile yürüttüğü müzakereleri millete hazmettirme ekibinin Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Malatya'da vatandaşları dinledi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Heyet Başkanı Can Paker, Başkan Vekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan, üyeler Zübeyde Teker, İzzettin Doğan, Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Ancak umduklarını bulamadılar. Vatandaşların "karşılığında ne verdik?, Ne oldu da birdenbire barışa geldik?" sorularına heyetin verdiği cevaplar tatminkar bulunmadı.

Moderatör Ayhan Ogan'dan söz isteyen bazı vatandaşlar, düşüncelerini ve sürece ilişkin talep ve önerilerini aktardı.

Toplantının sonunda değerlendirmede bulunan Paker, vatandaşların süreçle ilgili en çok "karşılığında ne verdik?" sorusunu yönelttiğini ifade ederek, 'Ne vereceğiz'değil, 'hep beraber nereye gideceğiz'diye soralım " ifadelerini kullandı.

" Ne oldu da birdenbire barışa geldik? " diye sorularla karşılaşan heyet vatandaşlara cevap vermekte zorlandılar.

 

-MHP'DEN PROTESTO-

Akil adamların toplantıya başladığı saatlerde MHP'li bir grup, PTT Merkez Şubesi önünde sözde çözüm sürecini protesto etti.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına konuşan MHP Malatya İl Başkanı Av. Arif Yıldız, süreci eleştirdi. 

MHP Malatya il başkanı Avukat Arif Yıldız, yaptığı basın açıklamasında, " AKP'nin hükümet olması ile başlayan ve milletimizin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar hızlanarak devam etmekte, aziz milletimizin sabrını zorlamaktadır. "dedi.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

 

MHP'li grup, basın açıklaması için Atatürk Caddesi'nden PTT önüne toplu olarak sloganlar eşliğinde gitti. Burada hazırlanan basın bültenini MHP il başkanı Yıldız okudu ve sürece ilişkin iddialarını, eleştirilerini dile getirdi.

  

PROTESTOYA YOĞUN HALK DESTEĞİ

Yıldız'ın Vatandaşların da alkış ve sloganlarla yoğun destek verdiği basın açıklamasında şunları kaydetti:

" AKP hükümeti, bir PKK önerisi ve projesi olan sözde "Akil Adamlar Heyeti" teşkil ederek milletimizi, bölücülükle ve terörün hain talepleriyle yüz yüze bırakmıştır.

 

Başbakan Erdoğan, İmralı canisi ve PKK arasındaki yoğun pazarlıklarla; akademisyenlerden, sanatçılardan, medyadan, sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından alınan temsilcilerle bir araya gelen 63 kişi, milletimizi PKK tezlerine ikna etmek üzere görevlendirilmiştir.

 

Kendini akil zanneden söz konusu isimlerin gerçek amacı; Başbakan Erdoğan'ın çözüm süreci isimli çözülme ve çöküş projesini anlatmaya memur edildikleridir.

 

HÜKÜMET, SOROS AJANLARINI SEFERBER ETTİ

Hükümet, aziz milletimizin tümüyle karşı çıktığı ve reddettiği ihanet sürecini kabullendirebilmek için artistleri, dönekleri, bölücüleri, terörist stepnelerini, Soros Ajanlarını, yandaşları, menfaatperestleri, fikirsizleri, vicdansızları ve batı beslemelerini aceleyle seferber etmiştir.

63 KARANLIK YÜZ

63 karanlık yüz, Türkiye'nin nasıl bölüneceğini, Türk milletinin etnik kamplara nasıl ayrılması gerektiğini, PKK'nın ne şekilde meşrulaştırılacağını ve milli devlet yapısının hangi yollarla çökertileceğini Türkiye genelinde hevesle anlatacaklardır.

 

Unutulmasın ki, Türk milletinin ihanete kanması, yıkıma ikna olması ve vatanın parçalanmasına onay vermesi hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir hayaldir.

Kendilerini akil ya da akıllı sanıp da Türk milletini aptal yerine koymaya ve topyekžn 76 milyonu küçümsemeye ve hafife almaya hiç kimsenin haddi yoktur.

 

PKK'YI MASUM GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türk milleti; Başbakan ve partisinin, İmralı canisi ve PKK terör örgütüyle yürüttüğü müzakereleri ibretle izlerken, bölücülüğün kurulan propaganda mekanizmalarıyla masumane gösterilmeye çalışılmasının farkındadır.

 

Milliyetçi Hareket Partisi, milli ve manevi değerleri korumaya, milli birlik ve bütünlüğü muhafaza etmeye şevkle, inanmışlıkla ve azimle kararlı ve yeminlidir.

 

 

KİMSE ARAMIZI AÇAMAZ

Ülkü Ocakları başkanı Göksel Oğuz Tutlu ise, akil adamları tenkit edip, "Akılca fakir olan insanlar bu çözüm sürecinde güya arabulucu olmuşlar. Bunlar, birlik ve kardeşliğe, hak, hakikat ve Allah yoluna çağırıyoruz. Bu devletin esas taşları olan Kürt kardeşlerimizle kavgamız yoktur. Çözüm ve barış savsatası ile kimse aramızı açamaz." dedi.

 

Basın açıklaması sırasında partili grup "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarının yanı sıra "Akil İnsanlar Heyeti" ne tepki içeren sloganlar attılar.

 

Ülkücüler, toplu halde parti binası ve Ülkü Ocağı'nın bulunduğu yere kadar yürüdü. Basın açıklaması ve bu yürüyüş sırasında yol kenarında izleyen vatandaşlar alkışla destek verdi. 


Editör: TE Bilisim