Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Mardin’de dün akşam PKK’lı teröristler tarafından polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan bir çocuk babası polis memuru Cengiz Engizek’in düzenlenen törende gözyaşları sel oldu aktı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene şehidin 1,5 yaşındaki oğlu Musab ile birlikte gelen eşi Hatice Engizek ve annesi Elif Engizek, naaşın konulacağı masanın üzerindeki Türk Bayrağı'nı uzun süre öperek başına koydu. Naaşın emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilmesi ile tabuta sarılan şehidin annesi Elif Engizek, "Beni de oğlumla birlikte tabuta koyun. Kuzum sana nasıl kıydılar? Ben sensiz nasıl dayanırım? Siz de bir tabanca yok mu? Beni de öldürün, oğlumla birlikte toprağa gömün" diyerek ağladı. Anneyi İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ikna ederek yerine oturmasını sağladı. Şehidin özgeçmişinin okunması sırasında anne Engizek, bir süre baygınlık geçirdi.

"BARIŞ BÖYLE Mİ GELECEK?"

Tören sonrasında konuşan şehit babası Hanifi Engizek, barışın polisi öldürmekle gelmeyeceğini belirterek, "Barış bu şekilde mi gelecek? Hem canımı yakacaksınız, hem de barış isteyeceksiniz. Böyle barış sağlanmaz" dedi.

"BİR DE KUŞ TÜYÜ YATAK YAPSINLAR"

Şehit polis memurunun kardeşi Ömer Engizek ise, "35 bin tane şehit veren bir Türkiye’de, bir terörist başına, odasına televizyon veren bir devlet, bir de kuş tüyünde yatak yapsın bari. İşte milletin hali canlarımız yanıyor. Barış istiyorsak kökten çözüm olmalı" dedi.

Mesleğe 3,5 yıl önce başlayan şehit polis memuru Cengiz Engizek'in 2 yıl önce Artuklu Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Hatice Engizek'le hayatını birleştirdiği ve 1,5 yaşında çocukları olduğu öğrenildi. Beden Eğitimi ve Yüksekokulu mezunu olan şehit Engizek'in kendi isteği ile Mardin'e geldiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim